Hantverksprogrammet

Inriktning Florist

Är du intresserad av blommor, färg och form? Är du kreativ och vill utveckla ditt estetiska sinne? Då är det här utbildningen för dig!
Du får lära dig att kombinera olika material för att skapa fantasifulla kreationer som till exempel brudbuketter och vackra bordsdukningar. Entreprenörskap och företagande är andra viktiga delar i utbildningen. Genom praktiskt lärande varvat med teori får du en omväxlande och kreativ gymnasietid.

I skolans övningsbutik får du träna på att möta kunder och utföra riktiga uppdrag som att skapa dekorationer till teaterpremiärer, mässor och idrottsevenemang. Din APL (arbetsplatsförlagt lärande) genomförs inom ett företag i branschen och i årskurs tre finns även möjlighet attgöra din APL i ett annat land.

Om du vill har du naturligtvis möjlighet att välja kurser som ger dig grundläggande behörighet till högskolan.

Efter gymnasiet:

Efter din utbildning har du många möjligheter inför arbetslivet. Du kan arbeta som florist inom blomsterbranschen, starta eget företag eller arbeta utomlands. Skolan har ett nära samarbete med branschen och kanske har du som elev knutit kontakter under din praktik (APL), som ger dig goda möjligheter till arbete.

Utbildningen är en Hantverksutbildning och efter avslutad utbildning samt praktik kan du genomgå ett gesällprov. Gesällbrevet är en bra grund för en karriär som florist eller kanske blomsterkreatör.  Floristutbildningen kan även leda vidare till studier på högskola då du hos oss erbjuds högskolebehörighet.

Utbildningens historia 

Himmelstalunds utbildningscentrumFloristutbildning är en av landets mest välrenommerade med lång erfarenhet av att utbilda Sveriges kanske bästa florister. Utbildningen har genom åren haft flera huvudmän, nu senast gick utbildningen i Kungsgårdsgymnasiets regi och tidigare var Hagagymnasiet huvudman. Skolan startade i Norrköping 1964/65 som Blomsterskolan i Norrköping men är från hösten 2013 en del av Himmelstalunds utbildningscentrum.

Hantverksprogrammet:

Hantverksprogrammet vänder sig till dig som vill använda händerna och arbeta med ett kreativt hantverksyrke. Efter avslutade studier kan du antingen söka jobb eller studera vidare på universitet då du har möjlighet att läsa den grundläggande högskolebehörigheten under din gymnasietid. Under utbildningen läggs, förutom hantverkskunnande, stor vikt vid entreprenörskap och företagande, från grundläggande företagsekonomi och marknadsföring till kundkontakter och service.

Kom och "prova på" som Florist, följ en klass och se vad vi gör. Du kan även få prova att göra ett blomsterbete. Tveka inte, kontakta oss!!

Du hittar fotografier med härlig inspiration i vårt bildgalleri.

Följ "Florist Norrköping" på Facebook
Följ "Elevbutiken" på Facebook

Ansökningskod

HVFLO

Dokument

Kontakta oss för mer information

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår