Brist på florister!

Det är brist på florister i hela landet! Utbildningen var mycket populär fram till nya gymnasiereformen Gy11, då vi gick från 32 elever till 8 st som började År 1. Väljer du Hantverksprogrammet Florist så får du en yrkesutbildning samtidigt som det öppnar vägar att läsa vidare, då du kan välja att läsa de kurser som ger behörighet till högskola och universitet.

Florist är ett yrke med många olika delar: Kreativitet, färg och form, säljare, jobba med människor.

Det är ett yrke med många olika valmöjligheter: Du kan arbeta i butik, men även med event och stora fester och bröllop, på hotell och kursgårdar t ex så har Grand Hotell i Stockholm och Villa Fridhem i Kolmården en egen florist. Svenska florister är ansedda som hantverksskickliga och eftertraktade även utomlands.

Floristutbildningen är inte enbart för de som är intresserade av blommor och växter utan passar elever med intresse för inredning, försäljning, service, marknadsföring, formgivning, dekoratörsyrket eller för de som vill ha en estetisk utbildning i allmänhet att bygga vidare på. Det är ett yrkesprogram där eleverna verkligen får arbeta praktiskt under sin gymnasietid, både i lektionssal, övningsbutik på skolan och under APL.

Floristyrket blir vad man gör det till – från att arbeta som anställd i butik till att starta eget företag, eller kanske tävla. Det finns stora utvecklingsmöjligheter för ”nya” affärsidéer!

Vi är bra på att handleda eleverna till att växa och utvecklas och bli mer och mer självständiga, att se möjligheter och att i slutet av utbildningen bli anställningsbara.

Vi har ett utvecklat APL-samarbete med butiker runt om i Sverige t ex flera butiker i storstäder med eventuppdrag och hovfloristen på Stockholms slott. Vi är med i ett floristnätverk i Sverige samt ett internationellt nätverk för florister och eleverna får möjlighet till APL utomlands i t ex Holland, Finland och Österrike.

 Florist – världens vackraste och roligaste yrke.

Titta in på följande blomsterbutikers sidor:
@norrkopingflorist
@grandhotelflorist                                                       
@floristkompaniet                                 
@bruunblommor
@ginkgoblommor

  

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår