Naturbruksprogrammet

Inriktning Djur 

Djursjukvård

Nyhet! Nu med Högskoleprofil!

Sugen på att jobba på djursjukhus? I så fall är det här utbildningen för dig! Du får lära dig allt du behöver för att börja jobba som djurvårdare på djursjukhus direkt efter gymnasiet. I vår utbildning ingår grundkurs i läkemedelshantering så att du blir behörig att ge läkemedel till djur om du arbetar tillsammans med veterinär. Du får en bra grund att stå på om du vill gå vidare till högskolans djursjukskötarprogram.

Du får naturligtvis en bred utbildning som gör att du passar för de flesta typer av djurvårdaryrken, men också en rejäl fördjupning i djursjukvård och annat du behöver kunna för att arbeta med sjuka djur.

Vår skola har en av Sveriges modernaste djuranläggningar, där det också finns en djurklinik. Här får du möjlighet att lära dig att ta hand om reptiler, fåglar, smågnagare, kaniner, illrar, och fiskar. I vårt hunddagis får du träna på att hantera och vårda hundar. På vår djurklinik får du följa vår veterinär i hans arbete. Naturligtvis ingår praktik (APL) hos veterinär, men även på hunddagis, katthem osv.

Du kan också skaffa dig behörighet till många universitets- och högskoleutbildningar. Detta gäller speciellt om du väljer vår högskoleprofil – naturvetenskapligt eller samhällsvetenskapligt spår. Du får då en unik gymnasieutbildning som ger dig yrkesexamen, som gör att du kan gå direkt ut i arbete, samtidigt som du blir behörig till många högskole- och yrkeshögskoleutbildningar t.ex.  veterinär, agronom och biolog.

Efter gymnasiet

Efter din utbildning hos oss kan du jobba på djursjukhus, djurklinik, hunddagis, katthem eller i andra typer av djuranläggningar. I och med att du har möjlighet att få behörighet till att ge läkemedel till djur kan du börja arbeta på djursjukhus direkt. Du är också väl förberedd för att läsa vidare till t ex legitimerad djursjukskötare.

Du har alltid möjlighet att läsa kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet inom programmet.

Ansökningskod

NBDJUSJ

Dokument

Kontakta oss för mer information

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår