2017-11-22

Elever på praktik utomlands!

Vi har många elever som har gjort praktik utomlands, läs deras bloggar och se hur det kan vara att ha APL i Spanien, Holland, Ungern, Irland, Slovenien m fl.

Förra året reste bl a vår lärare Jimmy (ansvarig för djurparkselevernas APL) från  till Teneriffa för att besöka Loro Parque och Loro Parques Internationella Apl-kontakt Marta. Marta har sedan många år hjälpt oss med våra elever och ställer även sin bostad till förfogande. Eleverna bor i ett rymligt hus och har en fantastisk utsikt över havet. Marta erbjuder oss platser i parken regelbundet och under vårterminen är det sju elever som får besöka denna fantastiska ö och den mycket välskötta djurparken!

Loro Parque var till en början en fågelpark men numera finns här många olika sorters djur. Eleverna har möjlighet att praktisera på olika avdelningar men populärast har alltid varit delfinariet. Under besöket hade skolans lärare även möjlighet att träffa Elin från djurparkstrean som praktiserade just med dessa djur. En nyttig upplevelse på många sätt, inte minst för Elin som redan har en fot inne på Kolmårdens delfinarium!

Resan var inte bara till för att "hälsa på" utan också för att försöka hitta fler praktikplatser och då framförallt till våra trädgårdselever.

Loro Parque hittar man på öns nordvästra sida i staden Puerto de la Cruz, en stad som fortfarande känns rustik trots turismen.
Färgsprakande, pittoreskt och mycket trevlig att flanera runt i. Bilderna är från staden, Loro Parque och den Botaniska trädgården.
Här hittar du fler av Jimmy Sandströms fantastiska bilder från Teneriffa.

             

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår