Vi söker

Gymnasielärare inom Djurvård

Arbetsbeskrivning
Tjänsten omfattar 100% och avser undervisning av gymnasieelever på inriktningen djur inom naturbruksprogrammet. Kurser som ingår kan bl.a. vara sällskapsdjur, djur i zoohandel, djur specialisering och hundkunskap.

I tjänsten ingår att handleda elever och medverka i det pedagogiska arbetet. Du ingår i ett arbetslag och deltar aktivt i arbetslagets utvecklingsarbete och bör därför kunna arbeta bra med andra människor, lyssna och kommunicera.

Utbildning och erfarenhet
Du som söker bör vara legitimerad yrkeslärare inom djurvård. Eftersom undervisningen omfattar både teoretisk och praktisk undervisning är det viktigt att du har erfarenhet av hantering av sällskapsdjur samt branscherfarenheter. Vårt behov gäller till stor del undervisning om fåglar och reptiler men har du även arbetat med hundar eller andra sällskapsdjur är detta ett plus.

Personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för att utföra ovan beskrivna arbetsuppgifter. Det innebär att du tycker om att möta ungdomar på olika nivåer och kan leda och motivera för att få dem att utvecklas inom dina ämnesområden.

Du ska kunna kommunicera på ett tydligt sätt samt säkerställa att budskapet når fram. Viktigt är också att självständigt kunna planera, organisera och prioritera arbetet samt sätta upp och hålla tidsramar. För att kunna hjälpa elever med särskilda behov behöver du vara lugn, trygg och stabil. Du bör också ha förmåga att sätta dig in i elevens perspektiv eller situation.

Anställning och information
Tjänsten är ett vikariat fr.o.m. 180108 t.o.m. 180615, eventuellt med möjlighet till förlängning. Tillträde tidigare än 180108 är möjligt efter överenskommelse. Tjänsten omfattar 100%.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Enhetschef Björn Nilsson, 011-28 33 25
Enhetschef Ingrid Olsson 011-28 33 14

Facklig företrädare för Lärarförbundet är Mariette Klingefjord, 011-28 33 08

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 5 november 2017. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.
Om du behöver teknisk support kontakta MTIT-akuten på 010-103 30 00 under kontorstid.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår