Så här söker du Florist vux

?

Kursstart

Kursstart sker i augusti.

Sista ansökningsdag för start i augusti: 15 maj

Ansökningsblankett finns HÄR

Skicka din ansökan med bifogade handlingar till:

Vreta utbildningscentrum
Järngården 3
590 76 Vreta Kloster

Till ansökan skall alltid bifogas 

  • Personbevis
  • Kopia av tidigare högsta slutförda utbildning.
  • SAS-betyg i förekommande fall (Svenska som andraspråk)

Behörighet

Slutförd grundskola eller motsvarande. Godkänt betyg i Svenska eller Svenska som andraspråk (SAS) åk 9.
Utbildningen Florist Vux är en gymnasial vuxenutbildning. Den gymnasiala vuxenutbildningen och gymnasieskolan för ungdomar har samma ämnesplaner. Du är vanligen behörig att börja studera inom vuxenutbildningen på gymnasienivå från och med höstterminen det år du fyller 20 år. 

Hur antagningen går till

Det är den kommun som du är folkbokförd i som måste godkänna och bevilja de kurser/utbildning du sökt. Din ansökan skickar du till Vreta utbildningscentrum som sedan skickar ansökan vidare till din hemkommun. Efter att skolan fått besked från din hemkommun (om de beviljar din utbildning/kurs eller ej) så görs antagning till utbildningen.  Kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun om du har frågor runt dina möjligheter att få sökt utbildning beviljad.

Antagningsbesked

Antagningsbesked kommer per brev och preliminärt skickas dessa ut runt midsommar för start i augusti. Vi kan också komma att kontakta dig via den mailadress du uppgivit i ansökan.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår