Om man inte är behörig till ett nationellt yrkesprogram

Till vissa av våra utbildningar kan det finnas möjlighet att söka även om man är obehörig. I mån av plats erbjuder vi Introduktionsprogrammen Programinriktat individuellt val (IMPRO) och Yrkesintroduktion (IMYRK).

Programinriktat individuellt val (IMPRO)

Är sökbart för elever i åk 9 och urvalet baseras på elevens betyg från grundskolan. Elever som studerar inom Programinriktat individuellt val (IMPRO) på Vretagymnasiet följer den valda studievägen samt läser det grundskoleämne som eleven inte är behörig i.

Yrkesintroduktion (IMYRK)

Är bara aktuellt om hemkommunen ger sitt godkännande. Elever i åk 9 som är intresserade av att läsa inom ramen för Yrkesintroduktion (IMYRK) ska skicka en intresseanmälan i form av ett personligt brev till Ulf Karlsson, bitr. rektor på Vretagymnasiet. Kontaktuppgifter finns under fliken Kontakta oss. De elever som eventuellt blir antagna till Yrkesintroduktion (IMYRK)) studerar enligt en individuell studieplanering som skolan tar fram i samråd med elev och vårdnadshavare.

På Vretagymnasiet kan Du söka IMPRO och IMYRK inom följande studievägar:
• Fordons- och transportprogrammet, inriktning transport
• Naturbruksprogrammet, djur
• Naturbruksprogrammet, häst
• Naturbruksprogrammet, lantbruk
• Naturbruksprogrammet, maskin
• Naturbruksprogrammet, skog

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår