Naturbruksprogrammet inriktning djur

Djurskötare

Det här passar dig som har ett stort och brett djurintresse och letar efter en utbildning som handlar om flera olika djurslag. Under tre år får du lära dig tillräckligt för att sedan kunna arbeta professionellt med hästar, grisar, får, kor och hundar. Utbildningen blandar teori med praktik och tar upp frågor om djurens olika behov, beteende, djurskötsel, utfodring, avel, djurskydd, djuretik, m.m.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du direkt söka jobb som djurskötare på en gård, på en hundkennel, på ett djurpensionat, i ett stall, eller kanske i en zooaffär. Du kan läsa vidare till djursjukvårdare eller djurskyddsinspektör. Om du väljer vår naturvetenskapliga profil är detta också en passande gymnasieutbildning om du vill bli veterinär. Om du väljer lämpliga kurser får du inte bara behörighet till dessa utbildningar, du får också praktiska kunskaper om djur som ingen annan utbildning kan ge dig och framförallt – du får en rolig och varierande gymnasietid med en blandning av teori och praktik. En utbildning där undervisning ute i naturen blandas med undervisning i djurstallar och vanliga lektionssalar.

Fakta kring utbildningen   Studievägsblad  Utbildningsplan Informationsfilm  

Ansökningskod

NBDJU

Dokument

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår