Naturbruksprogrammet inriktning lantbruk

Djurskötare

Det här passar dig som har ett stort och brett djurintresse och letar efter en utbildning som handlar om flera olika djurslag. Under tre år får du lära dig tillräckligt för att sedan kunna arbeta professionellt med hästar, grisar, får, kor och hundar. Utbildningen blandar teori med praktik och tar upp frågor om djurens olika behov, beteende, djurskötsel, utfodring, avel, djurskydd, djuretik, m.m.

Du kan arbeta som djurskötare inom lantbruk, som hästskötare i ett större stall eller t ex driva en egen kennel eller hundpensionat. Möjligheterna är många!

Du kan också skaffa dig behörighet till många universitets- och högskoleutbildningar. Detta gäller speciellt om du väljer vår högskoleprofil – naturvetenskapligt eller samhällsvetenskapligt/ekonomiskt spår. Du får då en unik gymnasieutbildning som ger dig yrkesexamen, som gör att du kan gå direkt ut i arbete, samtidigt som du blir behörig till många högskole- och yrkeshögskoleutbildningar t.ex. djursjukskötare, veterinär och husdjursagronom.

Du får en rolig och varierande gymnasietid med en blandning av teori och praktik. En utbildning där undervisning ute i naturen blandas med undervisning i djurstallar och vanliga lektionssalar.

Ansökningskod

NBLANDJ

Dokument

Kontakta oss för mer information

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår