John Pettersson student på SKOG 2013!

Varför valde du att studera Skogsbruk på Vreta utbildningscentrum?

Anledningen att jag valde att studera på Vreta var lite lustig, jag visst faktiskt inte vad jag ville göra, eller vad jag vill bli. Jag tyckte Vreta utbildningscentrum passade bra eftersom jag bor på en gård med både spannmål och skog, så resonerade jag att OM jag ska ta över gården så är skog bättre att satsa på än jordbruk. Två äldre kusiner hade gått Jord och Skog på Vreta och de sa att skolan var riktigt bra och att man hader roligt. Jag visste ju inte riktigt vad jag vill bli, men så blev det att jag valde Vreta-Skog och det ångrar jag inte en sekund!

Hur vill du beskriva din gymnasietid?

De tre mest underbara åren i mitt liv utan tvekan! Många av lärarna har man kommit väldigt nära, de flesta är kunniga och försöker göra en tråkig lektion till något roligt, vilket jag tycker är bra för då lär man sig bättre! Mycket praktiskt arbete och det tycker jag var roligt,  man sitter inte bara vid skolbänken, utan man får verkligen göra saker (ex: röja, hugga, planera, plantera, köra skotare/skördare osv)  och ser att det man läst på teorilektionerna verkligen fungerar i praktiken.

Bor man på skolan har man oftast polarna från både den egna och andra klasser runt sig, vilket är riktigt skönt. Man har alltid någon att vara med eller om man vill hjälpas åt att plugga, det är skönt att känna den tryggheten och sammanhållningen. Gymnasietiden blir " vad man gör det till"  och vi hade verkligen kul, både under skoltid och på fritiden, så min gymnasietid kan inte ha varit bättre.

Vad har hänt efter studenten?

Sista terminen i skolan hade jag praktik som skördarförare hos KG-Gustafssons skogsavverkning/ Falla skog AB. När jag tog studenten behövde han en förare till, och eftersom jag hade praktik där så visste han ju vad jag kunde, så jag fick jobbet. Så sedan studentdagen har jag jobbat i skogen, som skördarförar och skotarförare.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Svårt att säga, men jag tycker det är kul att köra maskin, se resultatet efteråt och kunna säga att jag har kört där och det blev riktigt bra. 

Hur ser dina framtidsplaner ut?

Mina framtidsplaner just nu är att jobba i skogen med att köra maskin. Jag kan inte säga att jag SKA jobba 4 år, eller 10 år, utan jag kör tills jag tycker att nu vill jag göra något annat, och då kanske studera vidare till möjligtvis Skogsmästare eller Virkesköpare på Skinnskatteberg. "Det blir vad man gör det till"  ;-)

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår