Vi söker

Skogsmaskinlärare/Instruktör

Arbetsbeskrivning
Vi söker en instruktör/skogslärare som företrädesvis ska undervisa i naturbruksprogrammets skogliga kurser med maskininriktning, som till exempel virkestransport med skotare, avverkningsmaskiner, serviceteknik samt motormanuella arbeten som röjsåg och motorsåg. Du har lätt för att samarbeta, du ska aktivt arbeta för skolans värdegrund och genom samverkan med skolans övriga personal bidra till ett ämnesövergripande arbetssätt.
 
Utbildning och erfarenhet
Du ska ha förtrogenhet med moderna arbetsmetoder i skogsbruket. Skoglig högskoleutbildning eller motsvarande samt lärarlegitimation är meriterande. Du ska inneha lägst B-körkort.

Personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för att utföra ovan beskrivna arbetsuppgifter. Det innebär att du tycker om att möta ungdomar på olika nivåer och kan leda, engagera och motivera för att få dem att vilja utvecklas inom ditt ämnesområde. Du ska ha förmåga att leda grupper och individer samt förmåga att förmedla kunskap. Du tycker om att arbeta med ungdomar vilket innebär att du är utåtriktad och socialt aktiv, tycker om att skapa kontakter och underhåller relationer. Du ska kunna kommunicera på ett tydligt sätt, säkerställa att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Viktigt är också att kunna planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och sätta upp och hålla tidsramar. För att kunna hjälpa alla elever är det även viktigt att du är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer. Du ska kunna fatta snabba beslut i olika situationer i arbetet med elever, ta egna initiativ och uppnå goda resultat. Du ska kunna vara kreativ och komma med nya idéer för att kunna öka kvalitén på utbildningen.

Anställning och information
Det här är en tillsvidaretjänst på 100 %, tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Enhetschef Anders Larsson, 013-22 79 33.
Rektor Elisabeth Bringer-Hallberg, 013-22 79 06. 

Facklig företrädare för LR/Naturvetarna är Carina Boberg, 013-20 10 72. 

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 20 januari 2018. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.  
Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver teknisk support kontakta MTIT-akuten på 010-103 30 00 under kontorstid. 

 

 

 

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår