Ministern invigde det nya skolhuset!

Fredagen den 4 mars 2011 invigdes det Vreta utbildningscentrum  ett nytt skolhus som samlar all verksamhet på ett ställe. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson invigningstalade och klippte bandet. Fredagens invigning lockade många inbjudna gäster och var den högtidliga avslutningen på en mångårig byggprocess. Första spadtaget till nya Vretaskolan vid Järngården togs för två år sedan och vid årsskiftet var skolan inflyttningsklar.

Med den nya skolan samlas den praktiska och teoretiska undervisningen på ett ställe. Förutom det nya skolhuset har ett nytt elevboende och en ny maskinhall  uppförts. I början av förra året stod även ett nybyggt stall färdigt för skolans hästar.

– Vi hade vuxit ur skolan och den representerade ett undervisningssätt som inte riktigt fungerar idag. Det är en inspiration att det finns så många som tror på att vi ska ta vara på allt det fina vi fått och göra någonting bra av det, sa skolans rektor Elisabeth Bringer Hallberg.

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) tog första spadtaget till nya skolhuset för knappt två år sedan och uttryckte en glädje över det som åstadkommits sedan dess:

– Det finns ett ökat ansökningstryck på gröna utbildningar. Allt fler unga människor drömmer om en framtid inom de gröna näringarna. Det är glädjande att Landstinget i Östergötland och Vreta utbildningscentrum tagit de signalerna på allvar. Den här typen av projekt är oerhört betydelsefulla för att vi ska få den levande landsbygd som vi alla vill ha. 

Bildgalleri från invigningen >>>

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson klipper bandet flankerad av eleven Julia Östberg, skolchef Roland Nillsson, rektor Elisabeth Bringer Hallberg och eleven Martin Karlsson

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår