Hantverksprogrammet, inriktning Florist

FLORIST

Floristyrket är ett kreativt och omväxlande arbete, där du möter många olika människor i en inspirerande miljö.

Hos oss får du utveckla din känsla för färg och form. Du får lära dig att skapa med blommor t ex buketter, dekorationer, brudbuketter och vackra bordsdukningar. Under utbildningen får du även vara med och utföra större uppdrag t ex scendekorationer och utsmyckning till olika evenemang.

Vi lägger också stor vikt vid service, exponering och entreprenörskap som du får möjlighet att utveckla i vår övningsbutik.

Det ger dig en bra grund om du vill starta företag i framtiden. Din praktik (APL) gör du i blomsterbranschen, där kan du omsätta dina kunskaper och knyta kontakter inför framtiden. Genom skolans internationella nätverk finns det möjlighet att göra din praktik (APL) utomlands.

Vår floristutbildning är landets äldsta och en av de mest välkända. Vi har lång erfarenhet av att utbilda landets kanske bästa florister och i slutet av utbildningen får de möjlighet att avlägga Yrkesbevis som genomförs i samarbete med Floristernas Yrkesråd, FYR. Detta är ett första steg till gesällbrev. Hos oss är det lätt att trivas! Alla känner varandra och arbetar tillsammans för en god lärandemiljö.

Efter gymnasiet

Efter din utbildning kommer du ha många möjligheter inför arbetslivet. Du kan arbeta som florist inom blomsterbranschen, starta eget företag eller arbeta utomlands. Efter utbildning och praktik har du möjlighet att avlägga gesällprov, som gör dig mer konkurrenskraftig.

Du har alltid möjlighet att läsa kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet inom programmet.

Kontakta oss för mer information

Helene Cromsjö

Studie- och yrkesvägledare

Tel: 011-283336, 0767-982836
Kontakta via e-post

Anette Larsson

Biträdande rektor och Enhetschef särskolan

Tel: 011-289561, 0725-147574
Kontakta via e-post

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2019

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se, webmaster roger.jungevall@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår