Hantverksprogrammet, inriktning Florist

FLORIST

För dig som vill gå en gymnasieutbildning på en av landets mest kända floristutbildningar

Floristyrket är ett kreativt och omväxlande arbete, där du möter många olika människor i en inspirerande miljö. Vår skola har en av landets mest välkända floristutbildningar och vi har lång erfarenhet av att unbilda landets bästa florister!

Hos oss får du utveckla din känsla för färg och form. Du får lära dig att skapa med blommor t ex buketter, dekorationer, brudbuketter och vackra bordsdukningar. Under utbildningen får du även vara med och utföra större uppdrag t ex scendekorationer och utsmyckning till olika evenemang.

Vi lägger också stor vikt vid service, exponering och entreprenörskap som du får möjlighet att utveckla i vår övningsbutik.

Det ger dig en bra grund om du vill starta företag i framtiden. Din praktik (APL) gör du i blomsterbranschen, där kan du omsätta dina kunskaper och knyta kontakter inför framtiden. Genom skolans internationella nätverk finns det möjlighet att göra din praktik (APL) utomlands.

I slutet av utbildningen får eleverna möjlighet att avlägga Yrkesbevis som genomförs i samarbete med Floristernas Yrkesråd, FYR. Detta är ett första steg till gesällbrev. Hos oss är det lätt att trivas! Alla känner varandra och arbetar tillsammans för en god lärandemiljö.

Efter gymnasiet

Efter din utbildning kommer du ha många möjligheter inför arbetslivet. Du kan arbeta som florist inom blomsterbranschen, starta eget företag eller arbeta utomlands. Efter utbildning och praktik har du möjlighet att avlägga gesällprov, som gör dig mer konkurrenskraftig.

Du har alltid möjlighet att läsa kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet inom programmet.

Ansökningskod

HVFLO

Kontakta oss för mer information

Pia Janbrand Rosengren

Enhetschef, trädgård/florist

Tel: 011-283319, 0767-982923
Kontakta via e-post

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2020

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår