2020-03-09

Vi söker Skolkurator!

Arbetsbeskrivning

Vi söker en kurator till skolans elevhälsoteam. Elevhälsans verksamhetsområde spänner över det specialpedagogiska, medicinska, sociala och psykologiska arbetet. Elevhälsan arbetar främst förebyggande och hälsofrämjande för att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Du jobbar tillsammans med andra professioner på skolan och inom elevhälsoteamet arbetar du förebyggande och hälsofrämjande på individ-, grupp- och organisationsnivå. Du är ett stöd till personal på skolan i elevärenden utifrån ett socialt perspektiv och du har ett inkluderande förhållningssätt till våra elever. Du ger stöd till elever i frågor av social karaktär, enskilt eller i grupp. Du håller enskilda samtal med elever och på rektors begäran genomför du skolsociala utredningar kring enskild elev. Du är en kontaktlänk mellan elever, vårdnadshavare och skolans personal samt externa utförare och myndigheter, exempelvis socialtjänst och BUP.

Utbildning och erfarenhet
Du har socionom/beteendevetenskaplig eller annan likvärdig utbildning på högskolenivå. Du har erfarenhet av att jobba som skolkurator med ungdomar i åldrarna 15-19 år samt har erfarenhet av att samarbeta/samverka med olika yrkeskompetenser och myndigheter som exempelvis socialtjänst, BUP och landsting. Du är van vid socialt arbete och vid att hålla svåra samtal. Vi har krav på B-körkort.

Personliga egenskaper
Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du tycker om att jobba med ungdomar och du har lätt för att samarbeta med andra och du lyssnar, kommunicerar och löser konflikte på ett konstruktivt sätt. Du har förmåga att sätta gränser och har lätt för att anpassa dig till olika typer av situationer. Du är strukturerad i ditt arbete och levererar resultat på utsatt tid. Du är flexibel och kan vid behov snabbt ändra syn- och förhållningssätt och ser möjligheter i förändringar. Du sätter dig in i andra människors perspektiv och situation. Du har förmåga att arbeta med komplexa frågor som rör elever och du är lösningsfokuserad.

Anställning och information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80-100% som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning från och med 1 augusti 2020 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Rektor Dan Rosenwall, 011-28 33 02, dan.rosenwall@regionostergotland.se

Facklig företrädare för:
Vision är Mari Larsson, mari.larsson@regionostergotland.se
Susanne Gavel (kurator Vreta utbildningscentrum och medlem i SSR), 013-22 79 08, susanne.gavel@regionostergotland.se 

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 22 mars 2020. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer 20200329. 

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2020

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se, webmaster roger.jungevall@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår