2021-01-11

Sök Grundkurs trädgård!

Vi tar emot sena ansökningar till 31/1-2021  Läs mer om utbildningen!

Elevporträtt 

Jag gick trädgårdsutbildning med start i augusti 2013. Utbildningen var mycket givande med kunniga lärare. Det var härligt att umgås i en klass där alla hade stort odlingsintresse vilket ledde till intressanta och lärorika diskussioner. Jag har fortfarande stor nytta av att kunna plocka fram studiematerialet och friska upp minnet. Vi var ute på många studiebesök med olika inriktningar inom trädgårdsnäringen vilket tillsammans med tiden på praktikplats gav många bra kontakter inom branschen.

Jag startade mitt företag Bondbönans Odlingar under våren 2015 och gick direkt in i det efter avslutad utbildning. Jag odlar många olika sorters grönsaker och sommarblommor på 0,7ha friland och 180m² båghus hemma på gården utanför Linköping. Grönsakerna säljs främst i den egna gårdsbutiken och på Bondens egen Marknad. På våren driver jag upp grönsaksplantor och säljer på olika marknader. Jag försöker också ta tillvara på överskott av grönsaker genom att göra inläggningar, marmelad m.m. Det bästa med att jobbet är att man får vara utomhus och följa årets gång, ingen dag är den andra lik. Att vara egen företagare ger stor frihet men en måste vara beredd att arbeta hårt. I framtiden vill jag fortsätta utveckla företaget för att jobba smart och effektivt utan att slita för mycket på kroppen. Det är alltid kul att testa nya grödor, se vad som växer bra och vad kunderna efterfrågar. Sedan 2019 har jag självplock av sommarblommor och det är något jag hoppas ska kunna fortsätta att växa.

Lycka till mer era studier på Grundkurs Trädgård på Himmelstalunds utbildningscentrum!

Hälsningar, Kristina CarlssonCopyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2021

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår