2020-04-30

Djurvårdsutbildningen - Vår djuranläggning!

En påminnelse nu i omvalsperioden!!

Det är inte alltid lätt att välja skola till sin gymnasieutbildning och valen är många.

Skolan ska kännas trygg och ha bra, kunniga lärare.

När man väljer ett yrkesgymnasium bör man också tänka på vilka förutsättningar skolan ger. Förutom de teoretiska kunskaper som lärarna förmedlar är även de praktiska förutsättningarna minst lika viktiga!

På Himmelstalund har vi en av Sveriges största och modernaste djuranläggningar med ett stort antal av djur som ger möjlighet till goda praktiska kunskaper vad gäller skötsel, hälsa och hantering. Förutom den stora huvudbyggnaden så finns det även två hundstall och ett get-, höns- och kaninstall.

I Huvudbyggnaden finns flera olika avdelningar för olika sorts djur: reptil (tropisk avdelning), gnagare, fågel, iller, nattdjur samt akvarier. Varje avdelning har sitt speciella kök. Förutom de olika djuravdelningarna så finns det tre undervisningslokaler där både teoretiska och praktiska lektioner genomförs. En hundavdelning där det finns möjlighet att både trimma, klippa och vårda hundar på bästa sätt. Veterinär Bengt Röken har sin klinik i huset där skolans djursjukvårdselever kan få vara med och assistera när han har mottagning. Bengt Röken är även skolans veterinär vad gäller djurens välmående och hälsa.

I djuranläggningarna jobbar skolans instruktörer med skötseln av djuren samt undervisning. Djurens livsmiljö har utformats för bästa trivsel med rymliga utrymmen och alltid med ändamålsenlig miljöberikning – givetvis utförd av skolans elever.

Så vill du ha de bästa förutsättningarna för en bra djurvårdsutbildning – välj Himmelstalunds utbildningscentrum!

       

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2020

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår