En resa för framtiden!

Intresserad av andra länder och kulturer? Drömmer du om att arbeta utomlands efter gymnasiet? Vill du göra skillnad för djuren, naturen och miljön ?

 

På Naturbruksprogrammet ingår 15 veckors praktik (APL) för alla elever, oavsett vilken utbildning du valt. Praktikperioderna är fördelade under alla tre åren.

 APL står för arbetsplatsförlagt lärande. Att vara ute på en arbetsplats är ett fantastiskt sätt att lära om yrket och att knyta kontakter inför framtiden. Handledarna på arbetsplatserna är kunniga och vana att jobba med elever från skolan. Det är en härlig känsla när det du lärt dig i skolan hjälper dig att lyckas i verkligheten!

Hos oss finns det viss möjlighet att göra delar av din yrkespraktik utomlands. Vi vill att du ska ha fått grundkunskaper inom yrket, så om du får chansen till internationell praktik kommer den att ske under andra hälften av din utbildning.

Vem får åka?

Skolan ställer vissa krav på de elever som reser ut i världen. Man ska vara en god representant för skolan och våra utbildningar. Som person måste du vara nyfiken och öppen för andra kulturer och behärska engelska språket. Att vara ordningsam och älska utmaningar är en självklarhet .

Att resa, bo och träffa människor från andra länder är spännande, och att få kunskaper kring yrkets olika förutsättningar beroende på var i världen du befinner dig är berikande och kommer att bli ett minne för livet! Chansen till jobb efter utbildningen är stor och flera av våra före detta elever är idag bosatta och arbetar utomlands.

På skolan finns en arbetsgrupp som hela tiden arbetar för att utveckla och stärka våra internationella kontakter. Vi har under årens lopp skickat elever till bland annat Australien, Chile, Frankrike, Irland, Japan, Kina, Nya Zeeland, Skottland, Sydafrika, Tyskland, Uganda, Ungern, Palau, USA.

Stipendium och bidrag till resorna söker skolan hos myndigheten  

UHR, Universitet och högskolerådet. Hur många som får möjlighet att åka är beroende på hur stora medel skolan tilldelas och kan variera mellan olika år. 

Enligt skollagen skall all undervisning på gymnasieskolan vara avgiftsfri vilket innebär att eleven inte kan bekosta utlands APL med egna medel.

Elever som bloggat och delat bilder på Instagram under sin APL.

Vill du veta mer?
Tveka inte att ta kontakt!

Palmer, formklippta buskar som föreställer elefanter Logotype för Loro Parque, blå bakgrund med gul text Entrén till Loro Parque, hus med spetsigt grönt tak och palmer framför. Pingviner inne på djurparken Flygplan i luften, blå himmel över molnen

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2023

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår