Florist

Läs till florist på en av landets mest välkända  floristutbildningar för vuxna

Vår skola har en av landets mest välkända floristutbildning och vi har lång erfarenhet av att utbilda landets bästa florister! 

Framtidsyrket Nyfiken Florist Programblad   Tidigare elever

Porträtt elever

Floristyrket är  ett kreativt och omväxlande  hantverksyrke, där du möter många olika människor i en inspirerande miljö! Vi utbildar dig för att kunna jobba som anställd florist inom blomsterbranschen eller för att starta eget företag. Du kommer lära dig mycket om färglära och komposition för att kunna binda fina buketter och brudbuketter. Du lär dig också att göra olika typer av dekorationer och vackra bordsdukningar.

I skolans egen blomsterbutik arbetar vi med exponering och försäljning och service samt krukväxter och snittblommors namn och skötsel. Vi har ett hållbart förhållningsätt, och strävar efter att köpa in miljömärkta snittblommor och krukväxter från vår grossist samt använder skolans egenodlade snittblommor och krukväxter i undervisningen. Vi följer även utvecklingen i branschen när det gäller mer miljövänliga tekniker och produkter.

Oavsett om du kommer arbeta som anställd florist eller driva eget företag krävs initiativförmåga, personligt ansvarstagande, samarbetsförmåga och egen drivkraft. Därför ger utbildningen också kunskaper om entreprenörskap och företagande.

Under utbildningen varvas teori och praktik vilket betyder att undervisningen sker både i klassrum och i våra specialutrustade arbetslokaler. Under utbildningen kombineras praktiska och teoretiska kurser för att på bästa sätt förbereda dig för floristyrket.

Utbildningen vänder sig till dig som är vuxen (fyllt 20 år) och ger dig grundläggande och fördjupade kunskaper inom floristyrket. Utbildningen bygger på gymnasiekurser och omfattar heltidsstudier, utbildningen omfattar tre terminer. De två första terminerna ger grundläggande kunskaper. Den tredje terminen ger fördjupade kunskaper och leder också fram till yrkesexamen, som är första steget till gesällbrev. Det är även möjligt för tidigare elever att söka till den tredje terminen för att komplettera sin utbildning och få en yrkesexamen. Efter avslutad kurs med godkänt resultat erhåller du gymnasiebetyg i lästa kurser. Yrkesbeviset genomförs i samarbete med Floristernas Yrkesråd (FYR)  www.floristernasyrkesrad.se .

Boka gärna enskild visning av skolan och utbildningen, kontakta hanna.skoog@nbg.nu.

Studiefinansiering

Studierna berättigar till studiemedel hos Centrala studiestödsnämnden (CSN) www.csn.se

Du får själv söka studiemedel och det är mycket viktigt att du söker för hela din studietid. Enligt CSN:s regler kan du om du bara har sökt för en termin i taget och kurser går över flera terminer bli nekad studiemedel termin två, då inga betyg är satta för de poäng du läste termin ett.

Läsårstider Florist vux- HFV21vt

VT 2021-01-11 - 2021-06-11, 500p
HT 2021-08-16 - 2021-12-17, 500p
VT 2022-01-10 - 2022-06-10, 500p

Utbildningen är uppbyggd i tre moduler:

  • Modul 1: 500p Hantverk-intro, Florist 1, Material och milj
  • Modul 2: 500p Florist 2, Florist 3, Entreprenörskap
  • Modul 3: 500p Florist 4, Florist 5, Specialiseringskurs 4 och 5

Kursinnehåll 

Så här söker du Florist vux

?

Nästa kursstart 2021-01-11
Sista ansökningsdag: 2020-11-15

Ansökningsblankett 

Ansökan skickas till:
Vreta utbildningscentrum
Järngården 3
585 76 Vreta Kloster

Till ansökan skall alltid bifogas 

  • Personbevis
  • Kopia av tidigare högsta slutförda utbildning.
  • SAS-betyg i förekommande fall (Svenska som andraspråk)

Behörighet

Slutförd grundskola eller motsvarande. Godkänt betyg i Svenska eller Svenska som andraspråk (SAS) åk 9.
Utbildningen Florist Vux är en gymnasial vuxenutbildning. Den gymnasiala vuxenutbildningen och gymnasieskolan för ungdomar har samma ämnesplaner. Du är vanligen behörig att börja studera inom vuxenutbildningen på gymnasienivå från och med höstterminen det år du fyller 20 år. 

Hur antagningen går till

Det är den kommun som du är folkbokförd i som måste godkänna och bevilja de kurser/utbildning du sökt. Din ansökan skickar du till Vreta utbildningscentrum som sedan skickar ansökan vidare till din hemkommun. Efter att skolan fått besked från din hemkommun (om de beviljar din utbildning/kurs eller ej) så görs antagning till utbildningen.  Kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun om du har frågor runt dina möjligheter att få sökt utbildning beviljad.

Antagningsbesked

Antagningsbesked kommer per brev och preliminärt skickas dessa ut runt midsommar för start i augusti. Vi kan också komma att kontakta dig via den mailadress du uppgivit i ansökan.

Kontakta oss för mer information

Ingegerd Olsson

Lärare, trädgård

Tel: 070-3228202
ingegerd.olsson@nbg.nu

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2020

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår