2019-03-06

Vi söker Lantbrukslärare!

Arbetsbeskrivning

Lantbruksutbildningen på Vreta växer så det knakar och vi söker därför en rad personer som vill prova på att vara lärare och instruktörer!

Vi söker lärare för undervisning i växtodling, teknik eller lantbruksdjur på gymnasiet, grundkurs och yrkeshögskola. Jobbet som lantbrukslärare på Vreta är väldigt roligt! Det är fritt och varierande samtidigt som du har tydliga mål att jobba mot. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, men förutsätter att du har ett stort intresse och kunnande inom ditt område.

Utbildning och erfarenhet

Du har en yrkeshögskoleutbildning inom lantbruk eller akademisk utbildning, som till exempel lantmästare eller agronom, samt praktisk lantbrukserfarenhet. Det är en merit om du har erfarenhet av läraryrket. B-körkort är ett krav.

Personliga egenskaper

Du är utåtriktad och socialt aktiv, tycker om att skapa kontakt och relationer samt arbetar i linje med skolans värdegrund. Du tycker om att möta ungdomar och kan leda och motivera för att få dem att vilja utvecklas inom dina ämnesområden. Du ska kunna kommunicera på ett tydligt sätt, säkerställa att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.

Av den totala personalstyrkan på cirka 100 personer jobbar cirka 30 med lantbruksämnen så det finns mycket erfarenhet att ta del av och hjälp att få för att komma igång.

Du ingår i ett ämneslag som undervisar både teoretiskt och vid praktiska övningar. I tjänsten ingår att handleda elever och medverka i det pedagogiska arbetet. Viktigt är också att organisera och prioritera arbetet och sätta upp och hålla tidsramar. Genom samverkan med skolans övriga personal bidrar du till ett ämnesövergripande arbetssätt. 

Anställning och information

Det här är tillsvidare- eller visstidsanställningar på hel/deltid beroende på om du har legitimation eller ej enligt regler om skollagen. Tillträde enligt överenskommelse. 

Upplysningar om tjänsten lämnas av

Enhetschef Åsa Rytthammar 013-22 79 24, 0703-55 62 93, asa.rytthammar@regionostergotland.se

Facklig företrädare

Kommunal - Marie Iggstedt, 013-20 10 60.
Lärarnas riksförbund - Cecilia Johansson, 013-20 10 43.
Lärarförbundet - Per-Erik Persson, 013-20 10 96.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 31 mars 2019. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2019

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se, webmaster roger.jungevall@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår