2019-05-07

Oljeväxter i centrum!

I torsdags, 2 maj, deltog våra elever på YH-Driftledarutbildningen på ett oljeväxtmöte på gården Sannarp, i Halland. Vi fick titta på olika etableringsmetoder av höstraps som såddes 16 augusti 2018. Det var personal från olika firmor som HEVA, Väderstadverken, Lemken, Cameleon som summerade och utvärderade resultaten. Dessutom deltog företag som säljer kemiska produkter och förklarade användningsområden och vid vilka tillfällen just deras produkter passar bäst.

Det var även föreläsningar runt prissättning av oljeväxter och olika precisionsverktyg som är på väg fram vid odling med hjälp av olika styrfiler. En fullmatad dag med andra ord.

Dagen avrundades med tävlingsinbjudande till Rapsmästare 2020. Så nu är Vreta Driftledarkurs anmälda med ett lag till tävlingen Rapsmästare 2020. En av de studerande i klassen, Joakim Holmkvist, är utsedd till lagledare. Lycka till!


Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2019

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se, webmaster roger.jungevall@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår