2020-02-07

Praktisera utomlands

Under de tre åren på Vreta ingår sammanlagt 15 veckors APL. Praktikperioderna är fördelade på alla tre åren. Du gör din praktik både på skolan och på olika praktikplatser.

Utlandsförlagd APL ger, utöver en yrkesmässig utveckling, kulturellt utbyte och ökade språkkunskaper. Nyttan av att åka utomlands på en del av sin praktik kan inte nog understrykas! Att på egen hand resa, bo och träffa människor från andra länder är mycket berikande. Vi har under nästan 10 års tid byggt upp ett brett kontaktnät med praktikplatser och skolor främst inom Europa, till exempel Skottland, England, Irland, Tyskland, Holland, Belgien, Ungern, Italien, Polen, Norge, Tjeckien, Slovenien.  Som elev på Vreta har du stora möjligheter att förlägga delar av din praktik utomlands.

Djureleverna Elin Berglund & Maja Önnegren har praktiserat i Portugal,  på en ridskola i Lissabon, följ dem på Instagram.

Skogsleverna Vilhelm Roman och Oskar Nilsson har varit i Slovenien, följ dem på Instagram  
Lantbrukseleven Filip Nillson i Holland, följ honom på Instagram

Linnea El Sohl har läst lantbruk på komvux och praktiserade på Jersey - Blogg

Skogseleverna Tove och Amalia har praktiserat i Sloveningen - Blogg

Edvin Hellgren har gjort APL som fårklippare i Italien -  På Facebook
Teres Bergström går vår YH-ridlärare och har praktiserat på Irland - Blogg
Matilda och Lina i åk 2 - Häst har praktiserat i Danmark på Helgstrand Dressage - Blogg.

Ulrika går på vår YH -ridlärare och har praktiserat i Portugal hos Astrid Hedman, beridare på Coudelaria Lusopiairo några mil från Braga -  Blogg

Joel från Vadstena har var i England och praktiserade under vårbruket på den stora växtodlingsgården Campton Beauchamp Estate -  Blogg.

 

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2020

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se, webmaster roger.jungevall@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår