2020-05-13

Student 2020 på Vreta!

Utgångspunkt

Beslut: Ett traditionellt studentfirande och traditionella skolavslutningar kan tyvärr inte arrangeras i år. Utdelning av betyg kommer att genomföras och varje skola ska se över så att ceremoniella inslag följer gällande beslut och rekommendationer.

Motivering: Det är inte möjlighet att arrangera ett traditionellt studentfirande och samtidigt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Alternativt firande: Klasserna samlas gruppvis tillsammans med sin lärare utan föräldrar och anhöriga.

Källa: Länsstyrelsen i Östergötland

Studentavslutning på Vreta

Vi måste följa Länsstyrelsens beslut, alla Östgötakommuner gör samma sak. Det betyder att vi inte kan genomföra det traditionella studentfirandet så som vi brukar göra, utan måste anpassa oss till den rådande situationen.

Vi vill ändå ge våra studenter ett fint avslut efter tre års studier.

Skolan kommer att fira av en elevgrupp per dag under vecka 24. Elever och personal samlas klockan 11 för en traditionell avslutning inklusive mösspåtagning och studentlunch.

Ceremonin beräknas ta ett par timmar i anspråk. Examensbevisen kommer att skickas hem under vecka 25 till elevens folkbokföringsadress.

Så här gör vi

Måndag den 8/6 V17SN + V16SMD, samling kl 11 i matsalen, utspring kl 13

Tisdag den 9/6  V17H + V17E, samling kl 11 i matsalen, utspring kl 13

Onsdag den 10/6 V17L + V17M, samling kl 11 i matsalen, utspring kl 13

Torsdag den 11/6 V17D + V17S, samling kl 11 i matsalen, utspring kl 13

Fredag den 12/6 V17TA + V17TB, samling kl 11 i matsalen, utspring kl 14

Utifrån ändrade regler från myndigheterna kommer vi att genomföra utspring där studenternas närmast anhöriga är välkomna att delta. Vi har satt en gräns på en bil/student och vi ber anhöriga att respektera Länsstyrelsens beslut att inte tillåta större folksamlingar utanför skolan. Skolan kommer styra upp och genomföra utspringen på ett sätt som minimierar risken för smitta.

Vi förstår att detta inte överensstämmer med studenternas förväntningar, men lovar att göra vårt bästa för att ge våra studenter ett fint avslut.

Skolan kommer filma utspringen och dela dem på hemsidan, FB och instagram.

Elisabeth Bringer Hallberg

Rektor

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2020

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se, webmaster roger.jungevall@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår