2022-01-07

Förintelsens minnesdag 27/1 2022

Vreta utbildningscentrum uppmärksammar Förintelsens minnesdag med miniutställningen ”2 augusti 1944 – Romernas sista natt i Auschwitz” i stora entrén i Skolhuset.  

Utställningen handlar om romers situation i förintelselägret och berättar om hur 4 200 romer mördades i gaskamrarna natten mellan 2 och 3 augustin. Dessa människor är en del av de många romer som dödades av den nazistiska regimen i Tyskland. 

I utställningen finns också kopior på böcker som på olika sätt behandlar andra världskriget och förintelsen samt även andra folkmord. Det är en blandning av skönlitteratur och fakta, lätta och lite svårare böcker.

I korridoren utanför biblioteket finns alla böcker på en boksnurra. Titta och låna gärna,  men gå till lånedisken och registrera boken, så att vi vet vem som har lånat den. 

Utställningen kommer att vara kvar t.o.m. vecka 6. 

Välkomna! 

Ett bord med vit duk, en ljuslykta en blomma och flera stående böcker Skärmar med boktips och ett bord med vit duk och böcker

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2022

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår