2019-01-23

Vi söker Mentorer!

Arbetsbeskrivning

Vi söker två stycken heltidsmentorer till våra elever på naturbruksprogrammet häst. Som mentor är du elevens högra hand. Du håller dig fortlöpande informerad om elevers studiesituation, genomför utvecklingssamtal, har föräldrakontakt, driver elevhälso- och antimobbningsarbete och handleder dina elevers ev resurspersoner. Du ansvarar för mentorsmöten och undervisning i livskunskap samt planerar och deltar vid olika elevaktiviteter på skolan.

Elevernas olika förutsättningar innebär att du ska kunna kommunicera på ett tydligt sätt, säkerställa att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Att arbeta med elever kräver även att du är trygg, stabil och har självinsikt. Du ska vara social med en god elevsyn. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du ska även ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och se möjligheterna i förändringar. Du ingår i ett arbetslag och deltar aktivt i arbetslagets utvecklingsarbete och bör därför kunna samarbeta bra med andra männinskor, lyssna och kommunicera.

Utbildning och erfarenhet
Du har erfarenhet av att jobba med ungdomar och utbildning inom området. Lämplig bakgrund kan vara att du är beteendevetare, fritidsledare, fritidspedagog eller lärare. Om du har någon yrkeserfarenhet eller teoretisk utbildning inom naturbruk är detta meriterande.

Personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för att utföra ovan beskrivna arbetsuppgifter. Det innebär att du tycker om att möta ungdomar på olika nivåer och kan leda och motivera för att få dem att vilja utvecklas, både personligt och inom sitt ämnesområde.

Anställning och information 
Tjänsterna är tillsvidareanställningar som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.Tillträde den 12 augusti 2019.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Enhetschef Carina Lundgren, 013-22 79 49.
Rektor Elisabeth Bringer Hallberg, 013-22 79 06.

Facklig företrädare för:
Lärarförbundet är Per-Erik Persson, 013-20 10 96.
Vision är Anna-Lena Carlbom, 013-22 79 11.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 24 februari 2019. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid.

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2019

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se, webmaster roger.jungevall@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår