Häst

Komvux - Häst, trav

HÄSTSKÖTARE TRAV - 40 VECKOR

VILL DU ARBETA MED HÄSTAR/ BLI ANSTÄLLLNINGSBAR OCH DRÖMMER OM EN FRAMTID INOM TRAVSPORTEN?

På Vreta utbildningscentrums vuxenutbildning får du chansen att utveckla och fördjupa dina kunskaper inom hästhantering, skötsel och träning av travhästar. Den yrkesmässiga utbildningen sker på Vreta utbildningscentrum och i nära samarbete med tränare med anknytning till en travbana.

Teori kommer att varvas med praktik på Vreta utbildningscentrums moderna hästanläggning. I utbildningen ingår även ca åtta veckors praktik på olika arbetsplatser inom travbranschen, det är en viktig del av utbildningen och ett utmärkt tillfälle för dig att knyta värdefulla kontakter inför framtiden. Du kan eventuellt förlägga praktiken till din hemort om vi finner en lämplig praktikplats.

Utbildningens målsättning är att ge kunskaper och färdigheter för att kunna arbeta i ett stall samt köra och träna travhästar samt att kunna avlägga Svensk travsports ”Travhästskötarexamen”. Efter avslutad utbildning har du de kunskaper som krävs för att få jobba i ett professionellt travstall eller jobba i ett eget företag. Du har även de teoretiska kunskaper som krävs för att gå hippologutbildningens inriktning Travhäst som ges på Wången och på SLU samt teoretiska kunskaper och behörighet att söka Travtränarutbildningen.

Hästnäringen är i stort behov av kvalificerad och utbildad personal. Utbildningen vänder sig till dig som är vuxen (fyllt 20 år) och utgörs av gymnasiekurser som ingår i Naturbruksprogrammets - Hästinriktning. Du läser på heltid i 40 veckor och efter avslutad utbildning erhåller du gymnasiebetyg i de kurser du läst med godkänt resultat. Du ges också möjlighet att avlägga Hästskötardiplom i slutet av utbildningen.

Studieomfattningen är 100 % och utbildningen pågår under läsåret 2019-2020. 

Utbildningen ges i komvux regi och finansieras av din hemkommun. Din hemkommun avgör om du får gå utbildningen. Ta gärna kontakt med kommunens handläggare. Utbildningen kan även ges som uppdragsutbildning. Du har möjlighet att ansöka om studiemedel hos CSN.

Förkunskapskrav är genomgången grundskola eller motsvarande och godkänt betyg i sv/sv som andraspråk (åk 9).

Egen häst kan medtagas i mån av plats.

Hör gärna av Dig om du vill besöka oss, få mer information om våra utbildningar och se vår skola. Välkommen!

Nästa kursstart: 2019-08-19
Sista ansökningsdag: 2019-05-15 (Vi har platser kvar och tar fortfarande emot ansökningar)

Läsårstider för läsåret 2019/2020  (skall uppges vid ansökan om CSN)

2019-08-19 - 2019-12-27 380p
2019-12-30 - 2020-05-22 420p

Viktigt att du söker studiemedel för hela din studietid från början!

Kontakta oss för mer information

Carina Lundgren

Enhetschef, häst

Tel: 013-227949, 0730-477949
Kontakta via e-post

Vreta utbildningscentrum

Expedition

Tel: 013-227910
Kontakta via e-post

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2019

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se, webmaster roger.jungevall@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår