DJURPARK OCH TROPISK ANLÄGGNING

En gymnasieutbildning för dig som drömmer om att jobba med exotiska djur

Nyhet! Fr o m hösten 2023 ingår grundläggande högskolebehörighet i alla yrkesprogram vilket gör att du blir behörig att studera vidare på universitet och högskola. Observera att flera universitets- och högskoleutbildningar också kräver s.k. särskild behörighet. Du kan välja bort den grundläggande högskolebehörigheten.

Drömmer du om att jobba med exotiska djur? Då har vi utbildningen för dig. Under dina tre år hos oss får du lära dig allt du behöver för att få en yrkesexamen som djurvårdare i djurpark och tropisk anläggning. 

Hos oss får du möjlighet att komma de vilda djuren nära då utbildningen sker i nära samarbete med Kolmårdens djurpark, Kolmårdens Tropicarium och med andra djurparker. Under utbildningen får du lära dig att hantera, sköta och träna vilda djur.

Under din tid hos oss med vilda djur i både teori och praktik, får du lära dig hur djuren hanteras, sköts och tränas. Du kommer även att få utbildning i att guida både större och mindre grupper. 

Under din praktik (arbetsplatsförlagt lärande – APL) upplever du hur det är att arbeta i djurpark och tropisk anläggning och du handleds av erfarna djurvårdare i de olika anläggningarna.

Skolan har en av Sveriges modernaste djuranläggningar där vi även har en egen tropisk djuravdelning som används i undervisningen. Våra lärare har lång egen yrkeserfarenhet av skötsel, hantering och träning av djurparksdjur.

Du kan också välja högskoleprofil för att läsa vidare på universitet och högskola. 

Efter gymnasiet

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att arbeta som djurvårdare i djurparker och tropiska anläggningar. Genom APL får du också nära kontakt med olika djuranläggningar där möjlighet finns att få jobb. Vill du vidareutbilda dig efter gymnasiet kan du bli legitimerad djursjukskötare. Utbildningen ger också möjlighet till arbete utomlands. 

Den här utbildningen ger dig möjlighet att skaffa behörighet till universitets- och högskoleutbildningar. Det gäller speciellt om du väljer högskoleprofil – samhällsvetenskapligt spår. Du får då en unik gymnasieutbildning som ger dig yrkesexamen så att du kan få arbete direkt. Samtidigt blir du behörig till flera högskole- och yrkeshögskoleutbildningar t.ex. djursjukskötare

Informationsfilm

Ansökningskod

NBDJRTR

Kontakta oss för mer information

Björn Nilsson

Enhetschef Djursjukvård/Djurpark/Djurvård/Hund

Tel: 011-283325, 0702-294200
bjorn.nilsson@regionostergotland.se

Sociala medier

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2024

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se