Naturbruksprogrammet, inriktning Djur

DJURPARK OCH TROPISK ANLÄGGNING

Drömmer du om att jobba med exotiska djur? Då har vi utbildningen för dig. Under dina tre år hos oss får du lära dig allt du behöver för att få en yrkesexamen som djurvårdarei djurpark och tropisk anläggning.

Hos oss finns möjligheten att få komma de vilda djuren riktigt nära. Utbildningen på Himmelstalundsgymnasiet är unik i sitt slagoch sker i ett nära samarbete med Kolmårdens djurpark och Kolmårdens Tropicarium samt flera andra djurparker i Sverige och övriga världen.

Under din tid hos oss med vilda djur i både teori och praktik, får du lära dig hur djuren hanteras, sköts och tränas. Du kommer även att få utbildning i att guida både större och mindre grupper.

Under din praktik (arbetsplatsförlagt lärande – APL) upplever du hur det är att arbeta i djurpark och tropisk anläggning och du handleds av erfarna djurvårdare i de olika anläggningarna.

Skolan har en av Sveriges modernaste djuranläggningar där vi även har en egen tropisk djuravdelning som används i undervisningen.Våra lärare har lång egen yrkeserfarenhet av skötsel, hantering och träning av djurparksdjur.

Du kan också välja högskoleprofil för att läsa vidare på universitet och högskola.

Efter gymnasiet

Efter avslutade studier har du möjlighet att arbeta som djurvårdare både i djurparker och tropiska anläggningar ¬ din utbildning är skräddarsydd för den typen av arbete. Genom APL får du också nära kontakt med olika djuranläggningar där möjlighet finns att få jobb. Utbildningen ger också möjlighet till arbete utomlands.

Nyhet! Nu med Högskoleprofil!

Du kan också skaffa dig behörighet till många universitets- och högskoleutbildningar. Detta gäller speciellt om du väljer vår högskoleprofil – naturvetenskapligt eller samhällsvetenskapligt spår. Du får då en unik gymnasieutbildning som ger dig yrkesexamen, som gör att du kan gå direkt ut i arbete, samtidigt som du blir behörig till många högskole- och yrkeshögskoleutbildningar t.ex.  veterinär, agronom och biolog.

Ansökningskod

NBDJUTR

Kontakta oss för mer information

Helene Cromsjö

Studie- och yrkesvägledare

Tel: 011-283336, 0767-982836
Kontakta via e-post

Anette Larsson

Biträdande rektor och Enhetschef särskolan

Tel: 011-289561, 0725-147574
Kontakta via e-post

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2019

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se, webmaster roger.jungevall@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår