Två ledig tjänster

  • Specialpedagog/Speciallärare
  • Skolkurator

 

Specialpedagog/Specialärare

Utvecklingsstörning/Svensk-engelsklärare till gymnasiesärskolan

Arbetsbeskrivning
Gymnasiesärskolan på Himmelstalunds utbildningscenrum har cirka 30 elever fördelade på fyra årskurser. Vi söker en specialpedagog/speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning/svensk-engelsklärare för undervisning på det nationella och det individuella programmet. I arbetsuppgifterna ingår förutom undervisning också att upprätthålla externa kontakter av olika slag. Vilka ämnen/ämnesplaner som blir aktuella för undervisning avgörs i kombination med övriga lärares behörigheter.

Du ingår i ett arbetslag och deltar aktivt i arbetslagets utvecklingsarbete och bör därför kunna arbeta bra med andra människor, lyssna och kommunicera. Du ska aktivt arbeta för skolans värdegrund och genom samverkan med arbetslagets övriga personal samt andra arbetslag bidra till att gymnasiesärskolans elever utvecklas så mycket som möjligt.

Utbildning och erfarenhet
Du är utbildad specialpedagog. Du har legitimation i något/några av gymnasiesärskolans programgemensamma ämnen och/eller fördjupningsämnen. Du har legitimation i något/några gymnasiegemensamma ämnen. Du är utbildad speciallärare med inriktning utvecklingsstörning eller motsvarande/under utbildning är meriterande.

Personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för att utföra ovan beskrivna arbetsuppgifter. Det innebär att du tycker om att möta elever på olika nivåer och kan leda, engagera och motivera dem att vilja utvecklas. Du tycker om att arbeta med ungdomar vilket innebär att du är utåtriktad och socialt aktiv, tycker om att skapa kontakter och underhålla relationer.

Du ska kunna kommunicera på ett tydligt sätt, säkerställa att budskapet når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Viktigt är också att kunna planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt samt sätta upp och hålla tidsramar. För att kunna hjälpa alla elever är det viktigt att du är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer. Detta innebär också att kunna fatta snabba beslut i olika situationer i arbetet med elever, ta egna initiativ och uppnå goda resultat. Du ska vara kreativ och komma med nya idéer för att kunna öka kvalitén på utbildningen. Du bör också ha förmåga att sätta dig in i elevens perspektiv eller situation.

Anställning och information
Om du har rätt utbildning och meriter är tjänsten en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning. Tjänsten är på 100% med tillträde efter överenskommelse. Kom ihåg att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation med din ansökan! 

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Rektor Dan Rosenwall, 072-513 41 85.
Biträdande rektor/Enhetschef Anette Larsson, 072-514 75 74, anette.larsson@regionostergotland.se

Fackliga företrädare:
Lärarnas riksförbund, Per Enstedt, 072-335 97 96.
Lärarförbundet, Jonas Andersson, 070-684 53 15.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 28 februari 2019. Vi tillämpar löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, kontorstid.

Skolkurator

Arbetsbeskrivning
Vi söker en kurator till skolans elevhälsoteam. Elevhälsans verksamhetsområde spänner över det specialpedagogiska, medicinska, sociala och psykologiska arbetet. Elevhälsan arbetar främst förebyggande och hälsofrämjande för att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Du jobbar tillsammans med andra professioner på skolan och inom elevhälsoteamet arbetar du förebyggande och hälsofrämjande på individ-, grupp- och organisationsnivå. Du är ett stöd till personal på skolan i elevärenden utifrån ett socialt perspektiv och du har ett inkluderande förhållnings-sätt till våra elever. Du ger stöd till elever i frågor av social karaktär, enskilt eller i grupp. Du håller enskilda samtal med elever och på rektors begäran genomför du skolsociala utredningar kring enskild elev. Du är en kontaktlänk mellan elever, vårdnadshavare och skolans personal samt externa utförare och myndigheter, exempelvis socialtjänst och BUP

Utbildning och erfarenhet
Du har socionom/beteendevetenskaplig eller annan likvärdig utbildning på högskolenivå. Du har erfarenhet av att jobba som skolkurator med ungdomar i åldrarna 15-19 år samt har erfarenhet av att samarbeta/samverka med olika yrkeskompetenser och myndigheter som exempelvis socialtjänst, BUP och regioner. Du är van vid socialt arbete och vid att hålla svåra samtal. Vi har också krav på B-körkort.

Personliga egenskaper
Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du tycker om att jobba med ungdomar och du har lätt för att samarbeta med andra och du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har förmåga att sätta gränser och har lätt för att anpassa dig till olika typer av situationer. Du är strukturerad i ditt arbete och levererar resultat på utsatt tid. Du är flexibel och kan vid behov snabbt ändra syn- och förhållningssätt och ser möjligheter i förändringar. Du sätter dig in i andra människors perspektiv och situation. Du har förmåga att arbeta med komplexa frågor som rör elever och du är lösningsfokuserad.

Anställning och information
Det här är en tillsvidaretjänst på 80 - 100 % från den 1 augusti 2019 eller enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Rektor, Dan Rosenwall, 011-28 33 02,  dan.rosenwall@regionostergotland.se

Facklig företrädare:
Vision, Mari Larsson, Mari.Larsson@regionostergotland.se
Susanne Gavel, 013-22 79 08 (kurator Vretagymnasiet och medlem i SSR) susanne.gavel@regionostergotland.se

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 24 februari 2019. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, kontorstid.

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2019

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se, webmaster roger.jungevall@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår