Våra djuranläggningar

Djurhuset

Kom till vår fina moderna djuranläggning och umgås med våra djur. Vi vet att vi har en av Sveriges finaste djuranläggningar, det är vi naturligtvis stolta och glada över och vill gärna att du som djurintresserad elev ska få ta del av den. Vi har olika avdelningarna för olika typer av sällskapsdjur. Varje avdelning är specialanpassad för de djurslag som lever där. Det finns allt från ormar, ödlor, sköldpaddor, fiskar och fåglar till möss, illrar, marsvin, kaniner, getter och höns.

Som elev hos oss får du arbeta både praktiskt och teoretiskt kring djuren och allt som hör det till. Det innebär att du får sköta om, göra rent och utfodra djuren, göra hälsokontroller samt miljöberika burar och terrarier under handledning av våra duktiga djurvårdsinstruktörer.

I vår djuranläggning har veterinär Bengt Röken en djurklinik för mottagning av sällskapsdjur. Som elev har du där en unik möjlighet at följa hans arbete och ta del av all hans erfarenhet och kunskap. Bengt är också ”husveterinär” till de djur som finns på skolan.

Hunddagis

Till skolans djuranläggningar hör också ett modernt, fint hunddagis där elev- och personalhundar vistas under dagtid. Hunddagiset har plats för ca 40 hundar lite beroende på vilken storlek hunden har. Hundboxarna är stora och ombonade, inredda med sköna liggplatser för hundarna. Till varje hundbox hör också en uterastgård. Hundarna är med i vår undervisning, på promenader, på spår-och sökövningar, hälsokontroller och andra hundaktiviteter. I vårt djurhus har vi en avdelning för hundvård, där får du lära dig att bada, klippa och trimma hundar och ibland tar vi också emot katter som behöver ha lite pälsvård.

Du lär dig hantera och vårda hundar av olika raser och med olika temperament. Flera i personalen är utbildade hundinstruktörer med bred erfarenhet av hundträning inom olika hundsporter. Det finns även en fin träningsbana där det finns möjlighet att träna agility, lydnad och andra olika hundsportsgrenar. Skolan ligger i ett naturskönt område med stora möjligheter till långa uppfriskande hundpromenader.

Entrén till skolans djurhus, vitt hus, rött tak och röda dörrar. Ett rum med en stor palm och på väggen sitter två datorer med skärmar. Bild på skolans hundhus, extriörbild med hudarnas rastgårdar.

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2024

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se