DJURSJUKVÅRD

En spännande gymnasieutbildning för dig som vill jobba på djursjukhus

Nyhet! Fr o m hösten 2023 ingår grundläggande högskolebehörighet i alla yrkesprogram vilket gör att du blir behörig att studera vidare på universitet och högskola. Observera att flera universitets- och högskoleutbildningar också kräver s.k. särskild behörighet. Du kan välja bort den grundläggande högskolebehörigheten.

Sugen på att jobba på djursjukhus? I så fall är det här utbildningen för dig. Du får lära dig allt du behöver för att börja jobba som djurvårdare på djursjukhus. I utbildningen ingår grundkurs i läkemedelshantering vilken ger dig behörighet att ge läkemedel till djur om du arbetar tillsammans med en veterinär. 

Du får en bra grund att stå på om du vill gå vidare till högskolans djursjukskötarprogram. 

Utbildningen är bred vilket gör att du passar för de flesta typer av djurvårdaryrken, men innehåller också fördjupning i djursjukvård och annat du behöver kunna för att arbeta med sjuka djur. 

Vår skola har en av Sveriges modernaste djuranläggningar, där det också finns en djurklinik. Du kommer att få lära dig att ta hand om reptiler, fåglar, smågnagare, kaniner, illrar, och fiskar. I vårt hunddagis får du träna på att hantera och vårda hundar. På vår djurklinik får du följa vår veterinär i arbetet. Naturligtvis ingår praktik (APL) hos veterinär, på hunddagis och katthem.

Efter gymnasiet

Efter din utbildning hos oss blir du djurvårdare inom djursjukvården nivå 2 och kan jobba på djursjukhus, hunddagis, katthem eller i andra typer av djuranläggningar.

I och med att du har möjlighet att få behörighet till att ge läkemedel till djur kan du börja arbeta på djursjukhus direkt. Du är också väl förberedd för att läsa vidare till t ex legitimerad djursjukskötare. 

Om du väljer högskoleprofil kan du få behörighet till många universitets- och högskoleutbildningar – du väljer naturvetenskapligt eller samhällsvetenskapligt spår. Du får då en unik gymnasieutbildning som ger dig yrkesexamen, så att du kan gå direkt ut i arbete. Samtidigt är du behörig till många högskole- och yrkeshögskoleutbildningar, som djursjukskötare, veterinär och husdjursagronom. 

Informationsfilm

Ansökningskod

NBDJRSJ

Kontakta oss för mer information

Björn Nilsson

Enhetschef Djursjukvård/Djurpark/Djurvård/Hund

Tel: 011-283325, 0702-294200
bjorn.nilsson@regionostergotland.se

Sociala medier

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2024

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se