Naturbruksprogrammet, inriktning Djur

DJURSJUKVÅRD

Sugen på att jobba på djursjukhus? I så fall är det här utbildningen för dig. Du får lära dig allt du behöver för att börja jobba som djurvårdare på djursjukhus direkt efter gymnasiet. I vår utbildning ingår grundkurs i läkemedelshantering, så att du blir behörig att ge läkemedel till djur om du arbetar tillsammans med veterinär.

Du får en bra grund att stå på om du vill gå vidare till högskolans djursjukskötarprogram.

Utbildningen är bred vilket gör att du passar för de flesta typer av djurvårdaryrken, men innehåller också fördjupning i djursjukvård och annat du behöver kunna för att arbeta med sjuka djur.

Vår skola har en av Sveriges modernaste djuranläggningar, där det också finns en djurklinik. Här får du möjlighet att lära dig att ta hand om reptiler, fåglar, smågnagare, kaniner, illrar, och fiskar. I vårt hunddagis får du träna på att hantera och vårda hundar. På vårdjurklinik får du följa vår veterinär i arbetet. Naturligtvis ingår praktik (APL) hos veterinär, på hunddagis och katthem.

Efter gymnasiet

Efter din utbildning hos oss blir du djurvårdare inom djursjukvården nivå 2 och kan jobba på djursjukhus, hunddagis, katthem eller i andra typer av djuranläggningar. I och med att du har möjlighet att få behörighet till att ge läkemedel till djur kan du börja arbeta på djursjukhus direkt. Du är också väl förberedd för att läsa vidare till t ex legitimerad djursjukskötare.

Om du väljer högskoleprofil kan du få behörighet till många universitets- och högskoleutbildningar – du väljer naturvetenskapligt eller samhällsvetenskapligt spår. Du får då en unik gymnasieutbildning som ger dig yrkesexamen, så att du kan gå direkt ut i arbete. Samtidigt är du behörig till många högskole- och yrkeshögskoleutbildningar, som djursjukskötare, veterinär och husdjursagronom.

NYHET! NU MED HÖGSKOLEPROFIL!

Du kan också skaffa dig behörighet till många universitets- och högskoleutbildningar. Detta gäller speciellt om du väljer vår högskoleprofil – naturvetenskapligt eller samhällsvetenskapligt spår. Du får då en unik gymnasieutbildning som ger dig yrkesexamen, som gör att du kan gå direkt ut i arbete, samtidigt som du blir behörig till många högskole- och yrkeshögskoleutbildningar t.ex.  veterinär, agronom och biolog.

Ansökningskod

NBDJUSJ

Kontakta oss för mer information

Helene Cromsjö

Studie- och yrkesvägledare

Tel: 011-283336, 0767-982836
Kontakta via e-post

Anette Larsson

Biträdande rektor och Enhetschef särskolan

Tel: 011-289561, 0725-147574
Kontakta via e-post

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2019

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se, webmaster roger.jungevall@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår