2022-05-17

APL i Frankrike!

Nu börjar det stora äventyret för Felix och Benjamin i  Frankrike! Under tre veckors ska de praktisera på Nausicaa och lära sig allt om Kaliforniska sjölejons skötsel och träning. Nausicaa ligger i Boulogne-sur-Mer på den Franska västkusten, precis intill den Engelska kanalen – vid klart väder ser man England på den andra sidan. Nausicaa är en av Europas största marina anläggningar för allt som rör havet. Förutom sjölejon så finns det här även ett stort antal korall- och fiskakvarium, stora hajbassänger (varav den ena är ca 80 meter långt), maneter, Humboldspingviner, reptiler mm. Hela anläggningen är dessutom full av pedagogisk information och interaktiva möjligheter för besökarna.

Felix och Benjamin som går i årskurs två och läser ”Djurpark och tropisk anläggning” har fått den här möjligheten genom att vi på Himmelstalund sedan många år deltar i ett projekt som heter Erasmus. Genom Erasmus har vi möjlighet att skicka elever till flera länder i Europa vilket ger dem vidgade erfarenheter inom deras yrkesval, men också många fina minnen!
Innan killarna satte sig på tåget från Paris till Boulogne-sur-Mer hade de ett par dagar i Paris, självklart stod Eiffeltornet, Mona-Lisa och andra sevärdheter på deras schema. Följa dem på deras Instagramkonto.
Nu i mitten på maj har Felix och Benjamin kommit hem från sin Apl på Nausicaa i Frankrike och Filippa och Linnea avlöst killarna på Nausicaa. Följ tjejernas upplevelser och erfarenheter på deras Instagramkonto! Vi önskar även tjejerna tre riktigt roliga veckor!
Huvudbyggnad och entre till Nausicaa Intriörbild från ett akvariumIntriörbild från Nasicaa Närbild på ett sjölejonAkvarium med fina fiskar En grön reptil på en gren

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2022

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår