DJURVÅRD

en vuxenutbildning som ger dig bred kompetens att arbeta med Djur

Infoträff på Lördag 25/5 kl 11.00 och 12.00 – ingen anmälan och samling vid huvudentrén.

Programblad  Frågor och svarTill kommunerna 

På Himmelstalunds utbildningscentrums  vuxenutbildning får du en bred kompetens som djurvårdare. Efter avslutad utbildning har du möjlighet att jobba inom djursjukvård, zoohandel, djurpark eller med hundar inom olika områden. 

I utbildningen ingår ”Grundkurs i läkemedelshantering" så när du är klar hos oss kan du anställas hos veterinär eller på djursjukhus som djurvårdare inom djursjukvården på nivå 2.

Djurvård vuxenutbildning ger dig grundläggande praktiska och teoretiska yrkeskunskaper inom djurvård. Utbildningen är skolförlagd och går inte att läsa på distans.

Utbildningen omfattar heltid och utgörs av gymnasiekurser som ingår i Naturbruksprogrammets – djurvårdsinriktning.  Du läser på heltid i två terminer och efter avslutad utbildning erhåller du gymnasiebetyg i de kurser du läst. 

Under utbildningen läser du om hundar, katter och andra vanliga sällskapsdjur samt djurparksdjur. Kurserna behandlar bla djursjukvård, skötsel, anatomi och fysiologi, djurens beteende och träning av hundar.

Teori och praktik varvas vilket betyder att undervisningen sker både i klassrum, skolans djuranläggning, på våra träningsplaner. Under utbildningstiden ingår också praktik på företag i branschen.

I utbildningen ingår ”Grundkurs i läkemedelshantering" så när du är klar hos oss kan du anställas hos veterinär eller på djursjukhus som djurvårdare inom djursjukvården på nivå 2.

Utbildningen ges i Komvux regi och finansieras av din hemkommun, ta gärna kontakt med kommunens handläggare innan du söker till utbildningen. För att klara av studierna bör du ha grundläggande datorkunskaper och tillgång till bärbar dator.

 

Utbildningens innehåll

Kurser

Förkunskapskrav 

  • Slutförd grundskola
  • Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk (åk 9).

Studiefinansiering

Studierna berättigar till studiemedel hos Centrala studiestödsnämnden (CSN) www.csn.se. Du får själv söka studiemedel och det är mycket viktigt att du söker för hela din studietid. 

 

TERMINSTIDER - FÖR START 2023

VT - 2023-01-16 - 2023-06-22
HT - 2023-08-21 - 2023-12-15

TERMINSTIDER - FÖR START 2024
VT - 2024-01-15 - 2024-06-21 500p
HT - 2024-08-19 - 2024-12-13 400p

Informationsfilm

Så här går ansökningen till

(Vi lägger ut ny ansökningsblankett här i början av september inför varje ansökningsperiod)

Du ansöker till utbildningen via blanketten här på vår hemsida.


På sida 2 av blanketten står det hur du går till väga. 

Du ansöker om betalning för din utbildning hos din hemkommun.
Gå in på din hemkommuns hemsida för att hitta adress till dem samt för att se deras rutiner.

Din hemkommun meddelar oss om de betalar för utbildningsplatsen. De skickar då även dina ansökningshandlingar till oss. Observera att detta inte betyder att du har antagits till utbildningen.
Kommunen meddelar även dig beslutet.

Kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun om du har frågor om dina möjligheter att få betalning för utbildningen beviljad.

Besked om du har antagits hos oss kommer via mejl från oss i början på december. Ibland hamnar mejlen i skräpposten. Titta därför också där.

Då kommunerna ibland har långa handläggningstider rekommenderar vi att du skickar kopia på din ansökan med tillhörande handlingar i god tid till din hemkommun.

OBS! Vi har bara kursstart i januari på djurvårdsutbildningen, ingen start i augusti.

Ansökan oss tillhanda senast 15:e oktober 

 


Kontakta oss för mer information

Himmelstalunds utbildningscentrum

Expedition

Tel: 011-283300
himmelstalund@regionostergotland.se

Madeleine Forsman

Bitr.rektor

Tel: 011-283303, 0709-58 28 52
madeleine.forsman@regionostergotland.se

Sociala medier

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2024

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se