Gymnasiesärskola

Gymnasiesärskola

särskola för gymnasierogrammet inom skog, mark och djur

Vreta utbildningscentrum erbjuder gymnasiesärskoleutbildning inom det nationella programmet  Skog mark och djur. Utbildningen är 4 år och omfattar 3600 timmar. Efter utbildningen ska eleverna ha kunskaper för att arbeta med djur, lantbruk, hästar eller inom skogen.

Utbildningens upplägg

Under 1:a året läser alla samma kurser. Förutom vanliga skolämnen som svenska, matematik och engelska får du då prova på olika arbeten inom naturbruksområdet. -  Traktorkörning, arbete i ladugård, arbete med hästar, skogsarbete och en hel del annat. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår också.

Under år 2, 3 och 4 kan du specialisera dig mot lantbruk, skogsbruk, djurskötsel eller hästhållning. I slutet av din utbildning kommer du att förberedas för livet efter gymnasiet genom undervisning kring boende, vardagsekonomi och matlagning. Allt mer av utbildningen kommer att ske ute på gårdar eller i stallar (APL) för att du skall kunna få kontakter för ev. framtida arbete. Sista året ser en normal skolvecka ut så här: 2 dagar  APL + 2 dagar praktiska övningar på skolan + 1 dag teori på skolan.

Boende

För dig som har lång pendlingsväg eller kanske bor så att pendling är omöjlig finns ev. möjlighet att bo hos oss under skolveckorna. Mer information om boendet hittar du här.

Ansökan

Om du inte vet hur du skall söka till vår utbildning så kontakta bitr. rektor Malin Franzén.

Prova vår utbildning

Vi tycker det är viktigt att du får besöka oss och vara med i verksamheten för att känna om skolan och utbildningen känns rätt. Under hösten erbjuder vi elever som går i årskurs 9 på grundsärskolan att vara med oss här på Vreta utbildningscentrum för att prova på vår gymnasiesärskoleutbildning, datumen för hösten 2020 är inte fastställda ännu.

Under våren är elever som går i årskurs 8 på grundsärskolan välkommen att besöka gymnasiesärskolan på Vreta utbildningscentrum på vår besöksdag. Torsdagen den 14/5 är INSTÄLLD på grund av restriktioner i samband med Coronaviruset.

Anmälan till alla prova på-tillfällen för åk 9, och till besöksdagen för åk 8, ska göras av en lärare/mentor/studie och yrkesvägledare (SYV) på elevens nuvarande grundsärskola. Anmälan görs till Marie Danielsson och kontaktuppgifter (telefonnummer och mailadress)finns längst ned på denna sida.

Välkommen att prova på vår gymnasiesärskoleutbildning på Vreta utbildningscentrum! 

Kontakta oss för mer information

Marie Danielsson

Lärare, gruppledare särskolan

Tel: 013-201006, 0767-982906
Kontakta via e-post

Vreta utbildningscentrum

Expedition

Tel: 013-227910
Kontakta via e-post

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2020

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se, webmaster roger.jungevall@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår