Vi söker

  • Skogsmaskinlärare
  • Lantbrukslärare
______________________________________________________

Skogsmaskinlärare

Arbetsbeskrivning

Vi behöver förstärka vårt team med en skogsmaskinlärare. Uppdraget innebär att du ska undervisa elever på naturbruksprogrammets skogliga inriktning företrädesvis i kurser med maskininriktning såväl teoretiskt som praktiskt. Exempel på kurser som är aktuella är: Virkestransport med skotare, Avverkningsmaskiner och Serviceteknik. Du ska ha förtrogenhet med moderna arbetsmetoder i skogsbruket. Undervisning i andra kurser kan förekomma beroende på din kompetens. Du ska ha lätt för att samarbeta och aktivt arbeta för skolans värdegrund.

Arbetsgrupp

Du kommer att organisatoriskt tillhöra Skogsenheten på Vreta Utbildningscentrum, som består av både lärare och instruktörer.

Om dig

Du ska ha praktisk erfarenhet av arbete med modern teknik inom skogsbranschen samt en stor vilja att arbeta med ungdomar. Vi ser gärna att du har pedagogisk utbildning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för att utföra ovan beskrivna arbetsuppgifter Du ska inneha lägst B-körkort.

Du ska ha ett stort intresse av att undervisa ungdomar och vill verka för att alla elever ges möjlighet att utvecklas utifrån sina förmågor. Du är pedagogiskt lagd och kan möta elever både individuellt och i grupp. Du är flexibel, målinriktad och kan ta egna initiativ. Du är duktig på att samarbeta och har ett professionellt förhållningssätt.

Ansökan och anställning

Provanställning kan komma att tillämpas. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12 eller efter överenskommelse
Löneform Ferielön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vreta Kloster
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/474
Kontakt Enhetschef Anders Larsson, 070-5415379.
Rektor Eva-Lena Klofsten, 076-7982973.
Facklig företrädare Per-Erik Persson. Sveriges lärare, 013-201096.
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-06-09

_________________________________________________

Lantbrukslärare

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig med kompetens inom lantbruk som brinner för att lära andra inom området maskinteknik och växtodling. Du är uppdaterad inom lantbruk och känner dig bekväm med att undervisa elever på gymnasienivå, teoretiskt på sal och praktiskt i verkstan samt på fält. Du kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och hålla tidsramar för att uppnå goda resultat. Du ingår i arbetslag och är drivande i vårt utvecklingsarbete, skapar och vårdar branschkontakter samt arbetar aktivt för skolans värdegrund och genom samverkan med skolans övriga personal bidrar du till ett ämnesövergripande arbetssätt.

Arbetsgrupp

Du ingår i jordenheten som består av 25 lärare, mentorer och elevassistenter och som leds av enhetschef. Du arbetar nära kollegor både inom enheten och på skoljordbruket med både egen och gemensam planering av undervisning samt utveckling av verksamheten.

Om dig

Du har en relevant utbildning inom lantbruk. Vi ser helst att du har lärarlegitimation. Vid avsaknad av lärarutbildning är tidigare arbete med ungdomar i en lärande miljö meriterande.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper för att utföra ovan beskrivna arbetsuppgifter. Det innebär att du tycker om att möta ungdomar på olika nivåer och kan leda, engagera och motivera för att få dem att vilja utvecklas inom ditt ämnesområde. I ditt pedagogiska arbete är du också utåtriktad och socialt aktiv, tycker om att skapa kontakter och underhålla relationer. Du är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer. Tjänsten förutsätter dessutom att du har god samarbetsförmåga, kan lyssna och kommunicera samt föregå med gott exempel.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan så snart möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Ferielön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100%
Ort Vreta Kloster
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/447
Kontakt Enhetschef Åsa Rytthammar, 013-227924.
Facklig företrädare Sveriges lärare Per-Erik Persson, 013-201096.
Publicerat 2024-04-30
Sista ansökningsdag 2024-05-26

 

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2024

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se