Vi söker

Elevassistent gymnasiesärskolan

Arbetsbeskrivning

Vi söker en elevassistent till gymnasiesärskolans nationella program Skog, mark och djur. Du kommer att jobba med stöd till enstaka elever, samt vara en resurs i hela elevgruppen. Du ingår i gymnasiesärskolans arbetslag och tillsammans med lärarna genomför du undervisning mot gymnasiesärskolans kursplaner och du deltar på lektioner, både teoretiska och praktiska, för att stötta eleverna i deras undervisningssituation. Du följer eleverna under hela skoldagen och du stöttar eleverna både pedagogiskt och socialt så att de får goda förutsättningar för att deras skoldag ska fungera. Din arbetsinsats kommer också att behövas under elevernas raster och skollunch, utflykter, arbetsplatsförlagt lärande (APL) samt vid vissa marknadsföringsaktiviteter på skolan. Du förväntas alltså kunna följa med på och delta i ett brett spektrum av elevrelaterade aktiviteter. Arbetet innebär kontakter med vårdnadshavare och föräldrar.     

Utbildning och erfarenhet

Du har avslutad gymnasieutbildning och erfarenhet av socialt och/eller pedagogiskt arbete och vi ser gärna att du har arbetat med målgruppen, ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och/eller utvecklingsstörning. Det är meriterande om du har yrkeserfarenhet och/eller utbildning inom naturbruksområdet. Du har B-körkort.  

Personliga egenskaper

Du tycker om att arbeta med ungdomar vilket innebär att du är utåtriktad och socialt aktiv, tycker om att skapa kontakter och underhåller relationer. Elevernas olika förutsättningar innebär att du ska kunna kommunicera på ett tydligt sätt, säkerställa att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. För att kunna hjälpa alla elever är det viktigt att du är lugn, stabil, har självinsikt och är kontrollerad i pressade situationer.

Du ska vara social med en god elevsyn. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du ska även ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och se möjligheterna i förändringar. Du ingår i arbetslag och deltar aktivt i arbetslagets utvecklingsarbete och bör därför kunna samarbeta bra med andra människor, lyssna och kommunicera.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för att utföra beskrivna arbetsuppgifter. Det innebär att du tycker om att möta ungdomar på olika nivåer och kunna leda och motivera för att få dem att vilja utvecklas, både i deras studier samt som människor.  

Anställning och information

Det här är ett vikariat på 100 % mellan den 11 augusti 2020 till och med den 17 juni 2021.  Tjänsten är en semestertjänst.                                       

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Malin Franzén 013- 22 79 09 (enhetschef för gymnasiesärskolan)  malin.franzen@regionostergotland.se

Facklig företrädare för Kommunal är Marie Iggstedt, 013-20 10 60.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 3 juni, 2020. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem..

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta IT-akuten på 010-103 60 00 under kontorstid Tjänsten har ID-nummer 20200616. 

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2020

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se, webmaster roger.jungevall@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår