Vi söker 

  • Rektor
  • Specialpedagog

__________________________________________________

Rektor

Arbetsbeskrivning
Vi söker en rektor som drivs av att utveckla tydliga mål för verksamheten i dialog med skolchef och medarbetarna, och betonar därvid vikten av det goda pedagogiska ledarskapet. Du ska leda och organisera enhetens arbete mot verksamhetens vision och mål, och skapa goda förutsättningar för att våra elever ska kunna nå sina kunskaps- och utvecklingsmål. I uppdraget ligger också att ansvara för att ett kontinuerligt kvalitetsarbete drivs inom verksamheten, samt att du har ekonomi-, personal-, och arbetsmiljöansvar för verksamheten. Det är viktigt att du engagerar och skapar delaktighet hos medarbetarna i förändrings- och utvecklingsarbetet och att du i detta arbete har förmågan att fånga upp och realisera idéer och förslag. Du ingår i Naturbruksgymnasiets ledningsgrupp, och leder ledningsgruppen på Vreta utbildningscentrum. Direkt underställd personal är, förutom enhetscheferna, medarbetare inom elevhälsa, elevboende, skolmåltidsservice samt lokalvård.

Utbildning och erfarenhet
Du har för verksamheten relevant högskoleutbildning, samt kunskap i, och erfarenhet av, pedagogiskt arbete. Du har dokumenterad erfarenhet av tidigare chefsbefattning inom skola/utbildning. Det är meriterande om du har branschkunskap inom någon eller några av våra yrkesutgångar. Vidare ser vi gärna att du har en fullgjord statlig rektorsutbildning.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har förmågan att leda och motivera andra, samt skapa engagemang och delaktighet. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat, och styrs därvid av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Vi vill att du med god helhetssyn tänker strategiskt, bedömer olika frågors långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser, samt anpassar dina handlingar till detta. Du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Uppdraget kräver ett modigt och moget ledarskap då du kommer att leda genom andra, eftersom enhetscheferna vid skolan har eget ekonomi- och personalansvar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för uppdraget.

Anställning och information
Detta är ett tidsbegränsat chefsuppdrag som rektor under fyra år. Du har din tillsvidareanställning inom din grundprofession. 

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Skolchef Ingela Appelsved, 072-705 18 20, ingela.appelsved@regionostergotland.se

Facklig företrädare:
Kommunal Marie Iggstedt, 013-20 10 60
Lärarförbundet Per-Erik Persson, 013-20 10 96
Lärarnas Riksförbund Cecilia Johansson, 013-20 10 43
Vision Anna-Lena Carlbom, 013-22 79 11
Vårdförbundet Tina Peurell, 013-22 79 25

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 30 oktober 2019. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystemOm du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid.

___________________________________________

Specialpedagog

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som har intresse och förmåga att driva processer enskilt såväl som tillsammans med andra. Du har god förmåga att stötta lärare i att utveckla gynnande lärmiljöer och effektiva arbetsmetoder och arbetssätt. Rollen som specialpedagog innebär att du kommer att genomföra ett förebyggande arbete för att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Du är en självklar del i ett team som består av skolsköterska, kurator, specialpedagog, skolpsykolog, heltidsmentorer samt skolledning. Vi arbetar tillsammans med utgångspunkten att alla elever kan och vill lyckas med sina studier. Du bidrar med din kompetens som en naturlig del av skolans elevhälsoarbete med fokus på förebyggande och hälsofrämjande åtgärder. Du har tillsammans med skolans ledning fokus på att utveckla nya former samt skapa strukturer för ett inkluderande arbetssätt. Du gillar att samverka och handleda lärare i specialpedagogiska frågor utifrån både individ- och grupperspektiv samt att vara stöd i möten med vårdnadshavare. Du stöttar och vidareutbildar personalen inom olika specialpedagogiska frågor, extra anpassningar och särskilt stöd. I tjänsten ingår undervisning och att handleda och stödja elever med olika pedagogiska utmaningar både på individ och gruppnivå, samt tid för att stötta lärarna och samordna den specialpedagogiska verksamheten på skolan. Du samordnar och utvecklar arbetet med upprättande och utvärdering av åtgärdsprogram kring enskilda elever, samt skriver ansökningar om särskilt tilläggsbelopp för elever med stora behov.

Utbildning och erfarenhet
I dina arbetsuppgifter ingår ett övergripande ansvar för att utveckla det specialpedagogiska arbetet på skolan genom att du tar del av den senaste forskningen samt kommer med nya förslag och idéer för att lyfta organisationen. Vi vill att du med ditt lösningsfokuserade förhållningssätt har en positiv inställning och ser det som ditt ansvar att skapa goda och hållbara relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du har erfarenhet av arbete gällande elever med dyslexi samt olika neuropsykiatriska funktionsvariationer, så som autism, adhd samt språkstörning och vet hur man på bästa sätt anpassar undervisningen efter deras behov. Du är förtrogen med olika digitala hjälpmedel och kunnig i olika kartläggningsmaterial och fungerande metoder gällande analys av elevernas behov. Med ett inkluderande arbetssätt och en förmåga att se elevernas olika behov och individuella förutsättningar maximeras möjligheterna för att alla ska känna arbetsglädje och hopp om framtiden.

Vi vill att du har lärarlegitimation och är behörig specialpedagog/speciallärare för specialundervisning på gymnasienivå.

Personliga egenskaper 
Som person är du en god förebild som gillar struktur, är full av idéer och ser varje möte med eleverna som en möjlighet. Du är en bra ledare, har god samarbetsförmåga och ser till helheten för hela verksamheten och för varje elev.

Anställning och information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Rektor Elisabeth Bringer Hallberg, 013-22 79 06

Facklig företrädare för LR är Cecilia Johansson, 013-22 79 06

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 27 oktober 2019. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid.


Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2019

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se, webmaster roger.jungevall@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår