Vi söker

  • Lantbrukslärare
  • Djurskötare
  • Transportlärare
  • Instruktör, transportutbildningen

__________________________________________________________

LANTBRUKSLÄRARE

ARBETSBESKRIVNING

Lantbruksutbildningen på Vreta växer så det knakar och vi söker därför en rad personer som vill prova på att vara lärare och instruktörer!

Vi söker lärare för undervisning i växtodling, teknik eller lantbruksdjur på gymnasiet, grundkurs och yrkeshögskola. Jobbet som lantbrukslärare på Vreta är väldigt roligt! Det är fritt och varierande samtidigt som du har tydliga mål att jobba mot. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, men förutsätter att du har ett stort intresse och kunnande inom ditt område.

UTBILDNING OCH ERFARENHET

Du har en yrkeshögskoleutbildning inom lantbruk eller akademisk utbildning, som till exempel lantmästare eller agronom, samt praktisk lantbrukserfarenhet. Det är en merit om du har erfarenhet av läraryrket. B-körkort är ett krav.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Du är utåtriktad och socialt aktiv, tycker om att skapa kontakt och relationer samt arbetar i linje med skolans värdegrund. Du tycker om att möta ungdomar och kan leda och motivera för att få dem att vilja utvecklas inom dina ämnesområden. Du ska kunna kommunicera på ett tydligt sätt, säkerställa att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.

Av den totala personalstyrkan på cirka 100 personer jobbar cirka 30 med lantbruksämnen så det finns mycket erfarenhet att ta del av och hjälp att få för att komma igång.

Du ingår i ett ämneslag som undervisar både teoretiskt och vid praktiska övningar. I tjänsten ingår att handleda elever och medverka i det pedagogiska arbetet. Viktigt är också att organisera och prioritera arbetet och sätta upp och hålla tidsramar. Genom samverkan med skolans övriga personal bidrar du till ett ämnesövergripande arbetssätt. 

ANSTÄLLNING OCH INFORMATION

Det här är tillsvidare- eller visstidsanställningar på hel/deltid beroende på om du har legitimation eller ej enligt regler om skollagen. Tillträde enligt överenskommelse. 

UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN LÄMNAS AV

Enhetschef Åsa Rytthammar 013-22 79 24, 0703-55 62 93, asa.rytthammar@regionostergotland.se

Fackliga företrädare:
Kommunal - Marie Iggstedt, 013-20 10 60.
Lärarnas riksförbund - Cecilia Johansson, 013-20 10 43.
Lärarförbundet - Per-Erik Persson, 013-20 10 96.

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag är den 31 mars 2019. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. 

_______________________________________________________________

Djurskötare

Arbetsbeskrivning 

Vi söker dig som vill jobba som djurskötare för kor. Du kommer även att jobba vissa helger i djurstallarna enligt rullande schema. Som semestervikarie på Järngården arbetar du inte hela sommaren om du så önskar, utan har totalt någon eller några veckors ledighet enligt tilldelat arbetsschema.

Utbildning och erfarenhet 

Du ska helst ha vana från Järngårdens djurstallar.

Personliga egenskaper

Du har god samarbetsförmåga och tar ansvar för dina uppgifter.

Anställning och information

Det här är en timanställning under perioden 15 juni 2019 - 18 augusti 2019
Upplysningar om tjänsten lämnas av: Driftledare Jan Wretemark, 013-20 10 02.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 24 mars 2019. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

_____________________________________________________________

Transportlärare

Arbetsbeskrivning

Transportutbildningen på Vreta växer så det knakar och vi söker därför mer personal!Vi söker en lärare som i samarbete med transportutbildningens personal kommer att genomföra undervisning teoretiskt och praktiskt i transportutbildningens yrkesinriktade kurser och du ska kunna utbilda elever i körning med fordon på väg. Aktuella kurser är karaktärskurserna för transportinriktningen. Du ingår i transportutbildningens arbetslag och deltar aktivt i arbetslagets utvecklingsarbete och bör därför kunna arbeta bra med andra människor, lyssna och kommunicera. Du ska även delta på arbetsplatsmöten, personalmöten och fortbildning. Du ska aktivt arbeta för skolans värdegrund och genom samverkan med skolans övriga personal bidra till ett ämnesövergripande arbetssätt. 

Utbildning och erfarenhet

Du bör vara behörig lärare eller ha erfarenhet av undervisning i transportämnet. Lägst CE-körkort är ett krav. Det är meriterande om du är legitimerad lärare och av Transportstyrelsen godkänd förarprövare för gymnasieskolan. Flerårig erfarenhet från transportbranschen och gärna bred erfarenhet inom transports olika yrkesområden är en merit.

Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för att utföra ovan beskrivna arbetsuppgifter. Det innebär att du tycker om att möta ungdomar på olika nivåer och kan leda, engagera och motivera för att få dem att vilja utvecklas inom ditt ämnesområde. Ha förmåga att leda grupper och individer samt förmåga att förmedla kunskap. Du tycker om att arbeta med ungdomar vilket innebär att du är utåtriktad och socialt aktiv, tycker om att skapa kontakter och underhåller relationer. Du ska kunna kommunicera på ett tydligt sätt, säkerställa att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Viktigt är också att kunna planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och sätta upp och hålla tidsramar. För att kunna hjälpa alla elever är det även viktigt att du är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer. Du ska kunna fatta snabba beslut i olika situationer i arbetet med elever, ta egna initiativ och uppnå goda resultat. Du ska kunna vara kreativ och komma med nya idéer för att kunna öka kvalitén på utbildningen. Tjänsten på transportutbildningen förutsätter att du kan samarbeta bra med andra människor, lyssna, förstå och föregå som ett gott exempel.

Anställning och information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning från och med 12 augusti 2019.

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Enhetschef Helena Jaeger, 013-22 79 34, helena.jaeger@regionostergotland.seRektor Elisabeth Bringer-Hallberg, 013-22 79 06.   

Facklig företrädare för:
Lärarförbundet Per-Erik Persson, 013-20 10 96, LR Cecilia Johansson 013-20 10 43.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 28 april 2019. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

_________________________________________________________________

Instruktör, transportutbildningen

Arbetsbeskrivning

Transportutbildningen på Vreta växer så det knakar och vi söker därför mer personal!

Vi söker en instruktör som i samarbete med transportutbildningens personal kommer att genomföra undervisning teoretiskt och praktiskt i transportutbildningens yrkesinriktade kurser och du ska kunna utbilda elever i körning med fordon på väg. Aktuella kurser är karaktärskurserna för transportinriktningen. Du ingår i transportutbildningens arbetslag och deltar aktivt i arbetslagets utvecklingsarbete och bör därför kunna arbeta bra med andra människor, lyssna och kommunicera. Du ska även delta på arbetsplatsmöten, personalmöten och fortbildning. Du ska aktivt arbeta för skolans värdegrund och genom samverkan med skolans övriga personal bidra till ett ämnesövergripande arbetssätt.

Utbildning och erfarenhet

Pedagogisk erfarenhet och arbete med ungdomar är meriterande. Lägst CE-körkort är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av att köra fordonsmonterad kran och timmerbil. Flerårig erfarenhet från transportbranschen och gärna bred erfarenhet inom transports olika yrkesområden är en merit.Personliga egenskaperStor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för att utföra ovan beskrivna arbetsuppgifter. Det innebär att du tycker om att möta ungdomar på olika nivåer och kan leda, engagera och motivera för att få dem att vilja utvecklas inom ditt ämnesområde. Ha förmåga att leda grupper och individer samt förmåga att förmedla kunskap. Du tycker om att arbeta med ungdomar vilket innebär att du är utåtriktad och socialt aktiv, tycker om att skapa kontakter och underhålla relationer. Du ska kunna kommunicera på ett tydligt sätt, säkerställa att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Viktigt är också att kunna planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och sätta upp och hålla tidsramar. För att kunna hjälpa alla elever är det även viktigt att du är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer. Du ska kunna fatta snabba beslut i olika situationer i arbetet med elever, ta egna initiativ och uppnå goda resultat. Du ska kunna vara kreativ och komma med nya idéer för att kunna öka kvalitén på utbildningen. Tjänsten på transportutbildningen förutsätter att du kan samarbeta bra med andra människor, lyssna, förstå och föregå som ett gott exempel. 

Anställning och information

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning från den 12 augusti 2019.

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Enhetschef Helena Jaeger, 013-22 79 34, helena.jaeger@regionostergotland.se och Rektor Elisabeth Bringer-Hallberg, 013-22 79 06 elisabeth.bringer.hallberg@regionostergotland.se

Facklig företrädare för kommunal är Marie Iggstedt, 013-20 10 60.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 28 april 2019. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

 

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2019

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se, webmaster roger.jungevall@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår