Introduktionsprogram

Introduktionsprogram

Om man inte är behörig till ett nationellt yrkesprogram

Till vissa av våra utbildningar kan det finnas möjlighet att söka även om man är obehörig. I mån av plats erbjuder vi Introduktionsprogrammen Programinriktat individuellt val (IMPRO) och Yrkesintroduktion (IMYRK).

Programinriktat individuellt val (IMPRO)

Är sökbart för elever i åk 9 och urvalet baseras på elevens betyg från grundskolan. Elever som studerar inom Programinriktat individuellt val (IMPRO) på Vreta utbildningscentrum följer den valda studievägen samt läser det grundskoleämne som eleven inte är behörig i.

Yrkesintroduktion (IMYRK)

Är bara aktuellt om hemkommunen ger sitt godkännande. Elever i åk 9 som är intresserade av att läsa inom ramen för Yrkesintroduktion (IMYRK) och som fått ett godkännande från hemkommunen ska göra en intresseanmälan på gymnasiestudera.se samt skicka ett personligt brev till Malin Franzén, bitr. rektor på Vreta utbildningscentrum . De elever som eventuellt blir antagna till Yrkesintroduktion (IMYRK) studerar enligt en individuell studieplanering som skolan tar fram i samråd med elev och vårdnadshavare.

På  Vreta utbildningscentrum kan Du söka IMPRO och IMYRK inom följande studievägar:

  • Fordons- och transportprogrammet, inriktning transport
  • Naturbruksprogrammet, djurskötare
  • Naturbruksprogrammet, häst
  • Naturbruksprogrammet, lantbruk
  • Naturbruksprogrammet, maskin
  • Naturbruksprogrammet, skog

Kontakta oss för mer information

Malin Franzén

Enhetschef Särskola, Bibliotek och Adminastration

Tel: 013-227909, 0702-618740
Kontakta via e-post

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2018

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se, webmaster roger.jungevall@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår