2020-05-15

Kostallsbygget är igång!

Nu har en mycket intensiv fas av kostallsbygget inletts. Man fortsätter att placera ut plintar och Gregor Bygg AB har kommit hit med sina medarbetare och påbörjat uppförandet av själva ladugården.
Man kommer jobba 6 dagars vecka som det nu ser ut. Väggar och tak är tänkt att vara klart v 22, alltså sista vecka i Maj. Därefter kommer elektrikern sätta upp belysningen i innertaket innan man börjar forma och gjuta golven i huset, så den kan användas som byggbelysning under resten av bygget. Bygget kommer ju hålla på så vi hinner komma in på den lite mörkare delen av året. Slutbesiktningsdatum är nu satt till 30/11. Parallellt med ladugårdsbygget pågår nu även färdigställande av ny gödselplatta nere vid Källgården. Kantstöden ställs på plats där och man börjar armera den tänkta plattan som sedan ska gjutas med betong.

Vi levererar nu åter mjölk till mejeriet från våran provisoriska ladugård och just nu arbetas det för fullt med att iordningställa staketen i dom beteshagar vi använder. Vi planerar släppa ut våra mjölkkor 11/5.  Några ungdjur är redan utsläppta bakom ungdjursladugården och både ungdjur och får kommer släppas ut nu vart efter till våra andra hagar i området.
Det känns fantastiskt bra att allt flyter på just nu. Mvh Janne Wretemark

 

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2020

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se, webmaster roger.jungevall@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår