2021-01-14

Vår nya ladugård!

Se inslag på SVT-Östnytt!

Vår nya koladugård är nu i drift och det är ett stort språng vi nu gjort när det gäller bra djurskydd, god arbetsmiljö och modern teknik. Vi kan nu från mobilen följa det mesta som händer med dom mjölkande korna som går till roboten. Mängder av data smalas in till oss att ta del av och vi kan till och hemifrån, med  kamerors hjälp när som helst studera djuren i realtid och se om allt verkar ok i mjölkningsroboten och kalvningsboxar.

Nu i dagarna kommer vi åter igång med kalvningarna och den lucka vi nu haft utan kalvningar från september fram till nu, kommer fyllas upp av dom gåvor som snälla lantbrukare, föreningar och organisationer skänkt oss. I dagsläget är vi uppe i ca 12 kvigkalvar i gåvor och när alla är levererade till oss är det nog vad vi behöver för att fylla upp luckan i rekryteringen.

De flesta givarna är tidigare elever eller föräldrar till ungdomar som går eller har gått på vår skola. Det arbete vi alla utför här på skolan betyder uppenbarligen mycket för många i vår bransch. Stort TACK för alla fina kalvar!

10 månader efter den hemska branden flyttade de första djuren in i nya ladugården, 18 fina kvigor som är inköpta från Womtorp (Eskilstuna).

Nu ser vi med glädje framåt och satsar på att personalen och därefter eleverna ska lära sig våra nya kor samt all ny teknik och därefter landa i en spännande och lärorik vardag, vilket ger fantastiska möjligheter!
    

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2022

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår