2023-12-01

Praktik utomlands!

I läroplanen för gymnasieskolan står att ”Ett internationellt perspektiv är viktigt för att kunna se den egna verkligheten i ett globalt sammanhang och för att skapa internationell solidaritet. Undervisningen i olika ämnen ska ge eleverna kunskaper om Europeiska unionen och dess betydelse för Sverige samt förbereda eleverna för ett samhälle med allt tätare kontakter över nations- och kulturgränser".

Sedan länge har naturbruksgymnasiet haft ett utbyte med andra länder. Förra året gjorde 60 av våra elever sin praktik utomlands och i höst beräknar vi att 26 elever skall göra sin APL i ett annat land. Detta gör vi i samarbete med EU och projektet erasmus+. Just nu arbetar vi med en ny ansökan som ska ge oss fler möjligheter till utbyte både för personal och elever.

Just nu arbetar vi dessutom aktivt med ”internationalisering hemma” , det betyder att vi utifrån läroplanen integrerar och kontinuerligt arbetar med det internationella perspektivet i vardagen på skolorna och praktikplatserna på hemmaplan. Läs mer här.

En nyhet i vår internationalisering är att synliggöra arbetet på vår hemsida, vi har därför samlat viktig information i en egen flik.

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2024

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår