Komvux - Häst, ridning

Komvuxutbildning inom HÄSTHÅLLNING

- 40 veckor, 100%

Det här är vuxenutbildningen för dig som vill arbeta med hästar!

Vreta utbildningscentrum är ett kvalitetsmärkt hästgymnasium!

I utbildningen får du en bred kompetens inom hästhållning, både teoretiska och praktiska hästkunskaper som förberedelse för att kunna avlägga Svenska Ridsportförbundets yrkesprov till ”Diplomerad Hästskötare”. Efter avslutad utbildning har du möjlighet att jobba som hästskötare inom hästnäringen, t.ex. på ridskolor, stuteri, utbildningsstall, hos tävlingsryttare, inom hästturism eller med hästar inom olika andra områden. Du får också delar av den behörighet som krävs för fortsatta studier som tex på vår Yrkeshögskola till YH-Ridlärare eller till Hippologen.

Utbildningen vänder sig till dig som är vuxen (fyllt 20 år) och utgörs av gymnasiekurser som ingår i Naturbruksprogrammets - Hästinriktning. Du läser på heltid i 40 veckor och efter avslutad utbildning erhåller du gymnasiebetyg i de kurser du läst med godkänt resultat. Du ges också möjlighet att avlägga Hästskötardiplom i slutet av utbildningen.

Teori kommer att varvas med praktik på Vreta utbildningscentrums moderna hästanläggning. I utbildningen ingår ca tre helger stall-APL i skolans stallar samt ca åtta veckors praktik (APL) på andra hästföretag, denna kan med fördel förläggas till din hemort.

Utbildningen ges i Komvux regi och finansieras av din hemkommun, ta gärna kontakt med kommunens handläggare innan du söker till utbildningen. Enligt Skollagen (2010:800) 20 kap. 19B § har man rätt att delta i utbildning på gymnasial nivå i syfte att uppnå särskilda förkunskaper som krävs för att bli behörig till t ex yrkeshögskoleutbildningar. Utbildningen kan även ges som uppdragsutbildning.

Du har möjlighet att ansöka om studiemedel hos CSN.

Förkunskapskrav är genomgången grundskola eller motsvarande och godkänt betyg i sv/sv som andraspråk (åk 9).

Egen häst kan medtagas i mån av plats.

Hör gärna av Dig om du vill besöka oss, få mer information om våra utbildningar och se vår skola. Välkommen!

Nästa kursstart: 2024-08-19
Sista ansökningsdag: 2024-04-01 

Informationsfilm

Kontakta oss för mer information

Karin Hedell

Enhetschef, häst

Tel: 013-201078, 0767-982978
karin.hedell@regionostergotland.se

Vreta utbildningscentrum

Expedition

Tel: 013-227910
vreta@regionostergotland.se

Sociala medier

Copyright © Naturbruksgymnasiet Östergötland 2024

Informationsansvarig ingela.appelsved@regionostergotland.se och infomaster maria.korsman@regionostergotland.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår